Karabük'te Vali Fuat Gürel'in tebrikleri kabulüyle başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kent Meydanı'ndaki törenle devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Vali Gürel, başta cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle yad etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende, çeşitli spor ve halk oyunları gösterisi sunuldu, kahramanlık türkülerinin yer aldığı konser düzenlendi. Kutlamalar tören geçişiyle son buldu.

Törene, Vali Gürel'in eşi Özlem Aras Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Karabük Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, diğer protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SAFRANBOLU'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Korumanın Başkenti Safranbolu’da Cumhuriyetin ilan edilişinin 98.yıldönümü törenlerle kutlanmaya devam ediyor. 

Kaymakamlık Makamında gerçekleşen program da tebriklerin kabulünün ardından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında geçildi. 

Buradaki törene Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün yanı sıra, Belediye Başkanı Elif Köse, Cumhuriyet Başsavcı Emre Arık, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı J.Kd.Alb. Hasan Başkök, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Emrah Aydın, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, KKamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdür ve idarecileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Safranbolu kaymakamı Mehmet Türköz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse törene katılanların bayramını kutladı.

Kaymakam Türköz'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından sırası ile Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterisi, şiir ve kompozisyonların okunması, Ünsal Tülbentçi İlkokulu Öğrencilerinin Bayrak Gösterisi, Özel Karabük Açı Koleji Karadeniz yöresi gösterisi, resim şiir ve kompozisyon yarışmasında ödüllerin verilmesi izledi. 

Program, İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan konser ve Cumhuriyet Konvoyu ile son buldu. 

Etkinlik sonrası Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye vatandaşların ve çocukların yoğun sevgisi ise gözlerden kaçmadı.