Karabük’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Cumhuriyet Korteji’ne yüzlerce kişi katıldı.

GAR Müdürlüğünden başlayan ve Kent Meydanı’nda sona eren korteje, Karabük Valisi Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Garip Gümüş, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye bandosu eşliğinde yapılan yürüyüşte 7’den 70’e yüzlerce vatandaş ve öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Atatürk Anıtı’nda devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Karabük Valisi Fuat Gürel ve Belediye Başkan Yardımcısı Berker, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

SAFRANBOLU'DA 29 EKİM COŞKUSU

Korumanın Başkenti Safranbolu’da, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün Safranbolu Kaymakamlığının düzenlediği etkinliklerle başladı.

Kanuni Ortaokulu önünde buluşan Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı J.Kd.Alb. Hasan Başkök, Belediye Başkanı Elif Köse, resmi kurum ve kuruluşların müdür ve yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler; Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na Cumhuriyet Yürüyüşü yaptı.

Kutlama programı, Atatürk anıtında çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile sona erdi.

Yarınki program ise ilçe protokolünün Kaymakamlık makamında bayramlaşması ile başlayarak, saat 10.00'da Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'ndaki kutlamalarla devam edecek. 

Safranbolu Belediyesi'nin organizesinde saat 18.00'de Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünde buluşacak Cumhuriyet Korteji, 18.30'da Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda olacak. Buradaki program, Atatürk anıtında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla tamamlanacak.

Kutlamalar saat 19.30'da TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Mine Geçili yönetimindeki Üsküdar Vuslat Türk Müziği Topluluğu ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu konserleri ile Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde devam edecek.

Safranbolu Belediyesi tarafından, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'ne gitmek isteyen vatandaşlar için Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'ndan servis kaldırılacağı duyuruldu.