İYİ Parti İl Başkanlığına atanan Av. Ali Çetin Aygün ayağının tozuyla bölgemizin gündemini oluşturmaya başladı. Yaptığı açıklamalarla gündemi uzunca bir süre meşgul edeceğinin ilk sinyallerini veren İl Başkanı Aygün, ilk açıklamasını Karabük Net Haber'e yapmıştı.

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Av. Ali Çetin Aygün Karabük Net Haber'e yaptığı ilk açıklamasında, devam eden teşkilatlanma ve ilçe başkanlıkları hakkında bilgiler vermişti. Ardından Karabük'ü ve Karabüklüyü iyi tanıdığını ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Aygün, 'Malatya kökenli' diye laflar duyduğunu belirterek "benim adım hiçbir zaman 'Malatyalı Ali' diye geçmedi. Ben, her yerde 'Karabüklü Ali' diye bilinirim. Ve bunu söyleyen kişiler yokken ben buradaydım" dedi.

Daha sonra Karabük ve bölgesi hakkında sosyal ve ekonomik değerlendirmelerde bulunan Aygün, Karabük ekonomisi hakkında söylediği, "Karabük işsizler kenti, emekliler kenti olmuş vaziyette. Kardemir'in dışında gelir getirebilecek bir unsurumuz kalmadı." şeklindeki açıklamasının sonrasında Safranbolu için söylediği, "Turizm olayı dediğiniz Safranbolu'ya geçersek, O bile Karabük'ün genel durumundan etkilenerek istenilen normlara gelemiyor" söylemi dikkatlerden kaçmadı.