Yasa ve yönetmelikler gereği yurt çapında faaliyet gösteren ikinci el oto alım-satım galericileri belirli şartlara uymak zorunda ve ağırlıklı olarak bir oto galericiler sitesi şeklinde şehrin belirli bir bölümünde faaliyet göstermek zorunda.

İlgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde birçok illerde ‘Oto galericiler sitesi’ kuruldu ve bütün ikinci el oto alım-satım galericileri kendilerine tahsis edilen bu sitelerde ticari faaliyetlerine devam etmeye başladılar.

Ülke genelinde Karabük gibi birkaç ilde ‘Oto Galericiler Sitesi’ hayata geçilmemişti. Bu yıl içinde artık oto galericiler için verilen süre doluyor ve yapılacak kendileri için yapılacak olan oto galericiler, ticaret merkezlerine geçmek zorundalar.

Bu kapsam çerçevesinde Karabük Kemal Oyman mevkiinde, OSB girişi karşısında, ana yol kenarına yeni bir ‘Karabük Oto Galericiler Sitesi ve Ticaret Merkezi’ kuruluyor.

Kısa adı ‘KOGTİM’ olacak ‘Karabük Oto Galericiler Sitesi ve Ticaret Merkezi’ 26 dönüm arsa üzerine yapılacak. Kayı Boyu İnşaatın Şirketinin üstlendiği proje içinde 180’e yakın oto galeri dükkanı, ekspertiz, oto yıkama ve kuaför, lokanta gibi sosyal alanlarda olacak.

Karabük Belediyesi’nin tavsiyesi ile projeye başlayacak olan Kayı Boyu İnşaat yetkilileri, ‘KOGTİM’ ‘Karabük Oto Galericiler Sitesi ve Ticaret Merkezi’ ile ilgili şu bilgileri verdiler.

“Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’nin büyük destekleri ile böyle bir projeye başlama kararı aldık. 26 Dönüm arsa içinde ve tam ana yol kenarında yapacağımız ‘Karabük Oto Galericiler Sitesi ve Ticaret Merkezi’ çok detaylı bir kompleks olacak. İçinde 180 oto galerici dükkanı ve ekspertizinden, lokantasına, oto yıkamadan, kuaförüne kadar, otomobil üzerine hizmet veren çeşitli birimler olacak. Allah nasip ederse projemize birkaç gün içinde başlayacağız ve 12 ayda bitirmeyi hedefliyoruz. KOGTİM ismini verdiğimiz site içindeki dükkanlarımızı satış ve kiralama yöntemi ile talep edenlere sunacağız. Artık Karabük’te bir oto galericiler sitesine kavuşacak.”

Bilindiği gibi Karabük’te faaliyet gösteren 50’nin üzerinde irili, ufaklı ikinci el oto alım-satım işi yapan oto galerici var.