Karabük’te bütün oto galericilerin bir araya toplanacağı, Karabük Oto Galericiler Ticaret Merkezi için (KOGTİM) inşaat çalışmalarına başlamaya hazırlanıyor.

Karabük Kemal Oyman Mevkiinde, Organize Sanayi Bölgesi girişinin karşısında bulunan 26 dönümlük arsaya yapılacak olan ve kısa adı KOGTİM olan Karabük Oto Galericiler Ticaret Merkezinin tabelası dikildi. Birkaç ay içinde inşaata başlanacağını belirten projenin yapım firması olan Kayı Boyu inşaat şirketi yetkilileri şimdiden ilgi ve talebin bir hayli fazla olduğunu ifade ettiler.

Bu yıl içinde bitirilmesi hedeflenen 180 adet dükkandan oluşacak KOGTİM’de büyük otomobil firmalarının bayilerinin de yer alacağı belirtilirken, ikinci el oto alım satım galericilerin yanı sıra, bu dükkanlarda lisanslı oto ekspertiz firması, sigorta acente bayileri, oto kuaförler, oto aksesuar ve yedek parçacıları, noter, banka ATM’leri ve restoranlar bulunacak.

Oto galericilerin bir yere toplanmasını hedefleyen yasa ve yönetmelikler gereği, yurt genelindeki şehirlerde bulunan bütün oto galericiler için bu şekilde oto galericiler sitesi oluşturulmaya başlandı. Karabük’te de ilk defa yapılacak olan oto galericiler sitesinde dükkan sahibi olmak isteyenlerin taleplerinin bir hayli fazla olduğu ifade edildi.

KOGTİM Projesinin yüklenici firması olan Kayı Boyu İnşaat Şirketi yetkilileri, taleplere göre topraktan satış yaptıklarını da ifade ettiler.

Devlet Demir Yollarına ait olan ve Kardemir içinde bulunan Ülkü istasyonunun da kaldırılarak, KOGTİM'in yapılacağı yerin karşısına bu istasyonun kurulacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi