Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda temizlik işlerinde görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Program çerçevesinde 280 kişi kura ile alınacak.

Karabük İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında TYP (Toplum Yararına Program) protokolü imzalandı.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ayrılan 280 kişilik kontenjanın protokolü TYP çalışma programı İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış ve Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ arasında imzalandı.

Protokol ile Karabük Merkez ve ilçelerindeki okulların temizliği kapsamında çalışacaklar için başvuruların 25.08.2022 tarihinde başlayıp 29.08.2022 tarihine kadar devam edeceği  ve başvuruların tamamlanmasının ardından işe girmeye hak kazananlar 1 eylül tarihinde noter huzurunda yapılacak kurayla belirleneceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamındaki okullarda çalışmaya hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli evrakları 1 ile 2 eylül tarihlerinde teslim etmeleri gerektiği belirtilirken işe başlama tarihi 5 eylül olarak açıklandı.

BAŞVURULAR ŞARTLARI VE YERLERİ

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Kuruma kayıtlı olmak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak,
- 5510 Kanun kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).
- Haneye giren gelirler toplamı 1,5 güncel asgari ücreti aşmıyor olmak.
- TYP Kapsamında toplamda 270 gün (DAHİL) ve üzerinde programdan yararlanmamış olmak.

Başvuruların ALO 170, https://turkiye.gov.tr ve http://esube.iskur.gov.tr adreslerinden başvurulmak istenen TYP Karabük ve İlçeleri (210) ile Safranbolu (70) portal numarasına göre yapılacağı açıklanırken son başvuru tarihinin 29.08.2022 olduğu belirtildi.
 

Editör: Haber Merkezi