22 Ocak’ta kongresi yapılacak olan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına Ahmet Karabacak’ta adaylığını açıkladı.

Kalabalık bir grup ile basın toplantısı düzenleyen Karabacak “22 Ocak Cumartesi günü 41'inci genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Bu genel kurulda ben şahsım ve ekibim bıraktığımız yerden tekrar göreve talip olmak istiyoruz.” Dedi.

Uzun yıllar Karabük Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlığını yürüten ve ardından 2018 Genel Seçimlerinde MHP'den Milletvekili adayı olduğundan, odadaki görevinden ayrılan Ahmet Karabacak, şoför esnafına hizmet vermeye kaldıkları yerden devam etmeyi istediklerini ifade etti.

Karabacak “İnşallah önceden yaptıklarımız bize ayna olacak, bundan sonrada daha güzel şeyler yapacağımıza da ekibimle beraber kanaat getiriyorum. Çok fazla söze gerek yok, herkes herkesi tanıyor. Ben ve ekibim Şoförler ve Otomobilciler Odasını nereden nereye getirdiğimizi gayet iyi biliyoruz, sizlerde iyi biliyorsunuz. Ama bu gücü esnaf arkadaşlardan aldık, yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik. Kesinlikle yapacağımız şeylerin sözünü verdik ve yerine getirdik. Neler yaptığımızı gayet iyi biliyorsunuz.” Diye konuştu.

Kongreyi kazandığı takdirde, yeni dönemde yapmayı planladıkları bazı projelerden de bahseden Ahmet Karabacak adaylığını açıklamak için düzenlediği basın toplantısında konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Yapamadığımız bir şey var, nakliyeci esnafımıza garaj konusuydu. Onu da şehrimizin Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin yanına gittiğimizde, Cemal Başkanla beraber daha önceki projemizin üzerinden çevre yolu geçtiği için buradan müjdeyi veriyorum, Bölge Trafiğin arkasında daha önce galericiler sitesi olarak düşünülen yer 220 araçlık nakliyeciler sitesi ve tır garajı yapılıyor.  Alt yapısı bitmiştir, yakın zamanda nakliyeci esnaflarımıza hayırlı olsun diyeceğiz.

Karabük’te en büyük sorun ulaşım sorunu o sorunu da bizim halk otobüsçü arkadaşlarımız minibüsçü arkadaşlarımız, taksici arkadaşlarımız gayet iyi yerine getiriyor ama dünyada değişen şartlar ekonomik krizler hepimizi etkiliyor. Bu etkilerden nasıl en az hasar göreceğimizi hesaplıyoruz. İnşallah bunu da aşacağız yakın bir zaman da ama şunu iyi biliyoruz ki şoför esnafı cefakardır, fedakardır ve bunlardan asla taviz vermez, görevini layıkıyla yerine getirir. Karabük'te ki minibüsçü, taksici, toplu taşımacı esnaflarımızdan görev yaptığım sürece ve şu ana kadar hiçbir nahoş bir olay olmamıştır, bu konuda arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlar işlerini iyi yapıyorlar, bizde onlara layık olmaya çalışacağız. Önümüzdeki süreçte yapacağımız toplu taşımada iki tane projemiz var, onları da günü geldiğinde sizlerle paylaşacağız. Nakliye konusunda en büyük sıkıntımız garajımız ve konaklama yerimizdi, Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili de bu konudan mustarip olduğu için konuyu çözeceğini ve genel kurulumuza gelerek, bu müjdeyi sizlere vereceğini söyledi. Ben bu bağlamda hepinize teşekkür ederim. Allah yolumuzu açık etsin ve doğru olanı yaptırsın.”

Editör: Haber Merkezi