Karabük-Eskipazar karayolu yoğun kar yağışı dolayısıyla İstanbul ve Ankara istikametine gidecek olan araçlara kapatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından ülkenin pek çok bölgesinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yoğun kar yağışı sonrası Anadolu Otoyolu Bolu Dağı ve D-100 karayolunun tüm araçlara kapatıldığı bildirilmişti. Karabük’te de Ankara ve İstanbul istikametine seyir halinde olan araçlar polis ve jandarma ekipleri tarafından durdurularak geçişlerine izin verilmiyor. Karabük-Eskipazar karayolu Mermer mevkiinde yolu trafiğe kapatan ekipler sürücüleri durum hakkında bilgilendirdi.

Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan Kemikli rampalarında da kar yağışı dolayısıyla trafiğin durma noktasına geldiği öğrenildi.

Karabük'te olumsuz hava koşulları nedeniyle bekletilen yolcu otobüslerindeki 99 kişi de öğrenci yurdunda ağırlanıyor.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kastamonu ve Sinop'tan gelen 3 otobüsün yolların kapalı olması nedeniyle Karabük'te durduğu, 99 yolcunun Soğuksu KYK yurdunda misafir edildiği belirtildi.

Karabük Valiliği de Gerede-Düzce ile Gerede-Ankara arası otoyol ve devlet yolunun yoğun kar ile tipiden kapandığını, bu nedenle ikinci bir duyuruya kadar Gerede-Ankara-Bolu-İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Karabük Üniversitesi de bugün başlayacak bütünleme sınavlarının hava muhalefeti ve öğrencilerden gelen talepler üzerine 31 Ocak'a ertelendiğini duyurdu.
 

Editör: Haber Merkezi