Kısa adı KAR-DER olan, Karabük Kalkınma ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanı Karabük’ün genç iş insanlarından İsmail Özer oldu.

1999 yılında kurulan KAR-DER'in geçtiğimiz gün yapılan kongresinde İsmail Özer’in başkanlığında yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; İsa Aydın, Samet Benlioğlu, Hüseyin Yılmaz, Mithat Gümüş, Aykan Çınar, Bilal Coşkun, Harun Ulu, İsmail Soylu, Muhittin Ergin, Kenan Yılmaz, Mehmet Yıldırım, Yasin Özçelik, Yasin Yıldız ve Murat Gül.

KAR-DER’in bütün Karabük’ü kapsayan bir dernek yapmak için çalışacaklarını dile getiren Özer; "Karabük’ün bütün ilçelerini kapsayan bir yönetim algısında olacağız. KAR-DER sadece Karabük’ün değil herkesi kucaklayan tüm ilçeleri de içine alan bir yapı ile hizmetine devam edecek. Bundan sonra Karabük ve ilçelerinin gelişmesi ve büyümesi adına çalışmalar yapacağız. Danışma Kurulu toplantılarımızla kente yön verecek, çalışma projeleri ele alarak yol haritalarını ortaya koyup birlik ve beraberlik içinde çalışıp kentimizi daha ileri getirmenin gayreti içinde olacağız” diye konuştu.