Basının, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilen ve yönlendirebilen, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini vurgulayan Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Serap Karaoğlu,  şunları kaydetti:

"Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Basın kuruluşlarımızın, özgür ve tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ilimizin ve ülkemizin menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Geçmişte de büyük özveri ile görev yapan basın teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da önemli misyon üstlenmiştir. Türk basını, Milli Mücadele yıllarında, milli duygulara hitap ederek, milli birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde zor koşullara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getirmiş, Anadolu'nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olarak bu direnişin kahramanlarının destanını yazmıştır."

Başkan Karaoğlu  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.' sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu da en güzel şekilde ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi