İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin, dün İhlas Haber Ajansı'nın "Meral Akşener'den Bayram Öncesi İşçi Emeklisine İcra Şoku" başlığı altında geçtiği haberler ilgili açıklama yaptı.

Serin, açıklamasında haberin yanıltıcı ve gerçeği yansıtmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi;

"Bugün ülke genelinde yaygın bir haber ajansının Karabük’te yaptığı, abonelerine servis ettiği haber bizi şaşırttı ve üzdü.

“Meral Akşener’den bayram öncesi işçi emeklisine icra şoku” başlığı altında servis edilen haberin içeriği yanıltıcı ve gerçek dışıdır.

Haberde söz konusu Karabüklü işçi emeklisinin, Genel Başkanımızı sosyal medya üzerinden eleştirdiği için kendisine dava açıldığı ve aldığı 4 Bin TL para cezasını ödemediğinden Sayın Meral Akşener tarafından icraya verildiği ifade ediliyor.

Yaşar Çınar adındaki bu vatandaş 2019 yılında sosyal medya üzerinden Partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e alenen ve açık bir şekilde sinkaflı hakaret etmiştir.

Eleştiri değil, hakaret vardır.

Kaldı ki Sayın Genel Başkanımız ve bizler demokratik çerçeveler içinde yapılan her türlü eleştiriye açığız.

Ama hakarete asla…

Kimsenin kimseye hiçbir şart altında hakaret etmeye hakkı yoktur.

Öte yandan hakaret eden şahsa açılan ceza davası sonucunda 65 gün adli para cezası alıyor ve bu da erteleniyor.

Yaşar Çınar adındaki şahsın icraya verilmesi, Sayın Genel Başkanımızın avukatlarının yargılama gideri olan vekalet ücretidir ve avukatlar bu yargılama giderinden dolayı şahsı icraya vermişlerdir.

Sayın Genel Başkanımız kendisine alenen hakaret eden şahsa ceza davasını kazandığı halde tazminat davası bile açma gereği duymamıştır.

Kaldı ki 2018 Genel seçimlerinde yapılan mitinglerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiğim için şahsıma hakaret iddiası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları tarafından dava açılmıştı. Yapılan yargılama sonucunda ceza aldım ve ertelendi. Beni de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları icraya vererek, yargılama gideri olan 3 Bin 800 TL avukatlık vekalet ücretini ödemek zorundayız.

Ama biz hakaret değil, eleştiri yaptığımızdan bu cezayı aldık ve icra yolu ile vekalet ücretini ödeyeceğiz.

Söz konusu haber ajansı tarafından yapılan haberde ise sanki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener icraya vermiş ve bu parayı cebine almış gibi lanse edilmesi yanıltıcı ve gerçek dışıdır.

Böyle yanıltıcı ve gerçek dışı bir haberin ne maksatla ve kimlere hizmet amacıyla servis edildiği de açık bir şekilde ortadadır.

Kamuoyunun yanıltılmasına müsaade etmeyeceğimiz için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık."

Editör: Haber Merkezi