İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin, dün Safranbolu Kitap Fuarında yaşanılan olaylar ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Serin, Kitap Fuarında sergilenen Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının kendi taraflarınca kabul edilemez bir konu olduğunu belirtti ve ayrıca Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin tamamen iyi niyetli olduğunu da vurguladı.

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"17 Aralık Cuma günü Safranbolu Belediyesi tarafından Leyla Dizdar Kültür Merkezinde açılan Kitap Fuarında, Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının sergilendiği ve satışa sunulduğu ile ilgili haberlerden sonra Ülkü Ocakları mensupları ile yaşanılan tatsız olayları üzülerek gördük.

Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Elif Köse’nin tamamen iyi niyetli ve kültürel amaçlı yaptığına inandığımız bu etkinliğe düşen gölge hepimizi ayrıca üzmüştür.

Sayın Belediye Başkanı “Bu kitapların bulunduğunu bizde daha sonra öğrendik.” açıklaması iyi niyetini göstermektedir.

Fakat, Selahattin Demirtaş gibi HDP’li bir şahsın kitaplarının Safranbolu’da sergilenmesi her ne kadar kontrolsüzlük sonucu gerçekleşmiş olsa da İYİ Parti Karabük İl Başkanlığımız tarafından asla tasvip edilmeyen söz konusu bir durumdur.

Safranbolu Belediye Başkanımız da ihmal ve kontrolsüzlük sonucu yaşanılan bu sorumsuzluk ile ilgili inanıyoruz ki gerekli tahkikatı yapacaktır.

Bu tür kitapların bölgemizde sergilenmesi, satışa sunulması İYİ Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından da asla kabul edilemeyecek bir husustur."

Editör: Haber Merkezi