Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav, 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin katılımıyla 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt genelinde yapılmıştı. Bahçeşehir Koleji Karabük Kampüsünden yapılan açıklamada, kendi kontrollerine göre 2 öğrencilerinin 500 tam puanla Türkiye birincileri arasında yerini alacaklarını ve Karabük'ün gururu olacaklarını söylediler.

Bahçeşehir Koleji yöneticisi Erdal Akıncı yaptığı açıklamada, kendi tespitlerine göre 2022 LGS’de hem bireysel hem de kitlesel başarıda açıldığından bu yana Karabük ilinde zirvedeki yerlerini bu yıl da perçinlediğini ifade etti. Akıncı, 8.sınıf öğrencileri Deniz Serkan Adabaş ve Kerem Eserler'in tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla TÜRKİYE BİRİNCİSİ olduklarını ve bu başarı ile gurur duyduklarının altını çizdi.

Sözlerini, "Pandemi sürecinde de hız kesmeden tüm çalışmalarına online ve hybrit devam ederek çocuklarımızın eksik bir kazanımı kalmasın diye çaba sarfettik" şeklinde sürdüren Akıncı, 'Uzaktan Eğitim Yakından Takip' modeli ile farklarını ortaya koyduklarını vurguladı. Ardından, bu başarının mimarı Bahçeşehir Kolejinin sevgili öğretmenlerine ve yöneticilerine, işbirliği yapan velilere teşekkür eden Akıncı; “Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının hayatları boyunca devamını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi