Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesi geçtiğimiz haftalarda yetki aldığı iki haddehanede daha toplu iş sözleşmesini yaptı.

Işık Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Boskay Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde, Özçelik İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesini (TİS) imzaladı.

Her iki işyerinde toplamda 400 işçiyi kapsamına alan toplu iş sözleşmesinde 6.545 lira ile 8.945 lira arasında maaş anlaşması yapıldı.

Karabük’ün tanınmış siyaset, cemiyet ve iş insanın Pehlivan Baylan’ın sahibi olduğu Işık Çelik’te çalışan 159 işçi adına yapılan toplu il sözleşmesinde, 3.000 liradan yıllık 4 ikramiye, 6.000 lira kömür yardımı yer alıyor. Buna göre en düşük maaş kazanılmış haklarla net 6.250 lira oldu. Bunun yanı sıra 500 lira Ramazan Bayramı, 750 lira Kurban Bayramı ikramiyesinin yer aldığı TİS’de ayrıca 500 lira da çocuk öğrenim yardımı yer alıyor.

Uğur Bostancıoğlu’nun sahibi olduğu Boskay Metal Haddehanesinde ise yapılan Toplu İş Sözleşmesinde; Yılda 84 ikramiye alan alt gurup işçinin ikramiyesi 100’e çıkarıldı. Yılda 100 İkramiye alan üst gurup işçinin ise ikramiye sayısı 120’ye çıkarıldı. Buna göre Boskay Metal’de 247 işçi adına imzalanan TİS’de en düşük maaş 6.545 lira oldu. Ayrıca 500 lira Ramazan, 750 lira da Kurban Bayramı ikramiyesinin yer aldığı TİS’de 500 lira da çocuk öğrenim yardımı bulunuyor.

Pehlivan Baylan ve Uğur Bostancıoğlu ile yapılan TİS görüşmeleriyle imza töreninde, Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Recep Akyel ile Ferhan Öner ve Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz yer aldı.

Işık Çelik ve Boskay Metal’de yapılan Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili bir açıklama yapan Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel “Çelikoğlu D.Ç’den sonra Işık Çelik ve Boskay Metal şirketlerinde de iyi bir Toplu İş Sözleşmesini bağıtladık. Her şeyden önce, işyeri sahipleri Sayın Pehlivan Baylan ile Sayın Uğur Bostancıoğlu’na buralardaki TİS kapsamında bulunan işçi arkadaşlarımın adına çok teşekkür ederim. Gerçekten hadde işçilerimize daha ilk imzaladığımız TİS’de güzel imkanlar sundular. Üyelerimiz adına istediğimiz talepleri, görüşmelerimiz sonrasında kabul ettiler. Birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız. Karabük’te hadde işçileri artık sadece asgari ücret ile geçinen kesim olmayacaklar. Hadde işçilerimiz artık sendikamızın çatısı altında geçinebilecek bir maaşa, ikramiyelere ve diğer sosyal haklara sahip oluyorlar.” Dedi.

Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ise “Karabük’te sendikalı işçimizin kalmaması yönünde büyük çalışma sergiliyoruz. Daha düne kadar sadece asgari ücret ile çalışan hadde işçilerimiz artık daha iyi şartlarda geçinebileceği aylık gelirlere sahip oluyor. Çelikoğlu D.Ç’den sonra da Işık Çelik ve Boskay Metal çalışanlarımız da daha iyi gelir şartlarına sahip oldular. Hadde işçilerimizin gelirinin artması, Karabük esnaflarına ve piyasalarına da olumlu yansıması olacağına inanıyoruz. Sendikamız üyeleri çalışanlara bu imkanları sağlayan ve TİS görüşmelerinde taleplerimizi göz ardı etmeyen Sayın Pehlivan Baylan ile Uğur Bostancıoğlu'na da ayrıca teşekkür ederim.” Diye konuştu.