Karabük İl Özel İdaresi iki inşaat mühendisi, bir mimar ve bir şehir plancısı alacağını duyurmuştu. Başvurulardan sonra dün gerçekleştirilen mülakata, başvuru yapan kadın adayların çağırılmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; dün İl Özel İdarede iki inşaat mühendisi, bir mimar ve bir şehir plancısı alımı için mülakat yapıldı ve bu mülakata, başvurusu bulunan kadın adayların çağırılmadığı büyük tepkilere neden oldu.

Karabük valisi Fuat Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ve Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un sorumlu olduğu kurumda böyle rezil bir kararda kimin imzası olduğu merak ediliyor.

Adeta kadın düşmanlığının yapıldığı bu uygulamanın oluşturduğu tepkiler karşısında mülakatların tekrarlanması ve başvuru yapan, şartları tutan tüm adayların çağırılması isteniliyor.

Alınacaklar Belli mi?

Özel idareye alınacak dört teknik personelin şimdiden isimlerinin belli olduğu ve mülakatların formalite yapıldığını iddia edenler de var. Hatta AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi Koray Gümüş’ün, bu alımlardan sonra İnşaat Mühendisi olarak başlayacağı iddiaları bile öne sürülüyor.

Tüm bu iddiaların dile getirilmesinin ardından, gözler AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz’e çevrildi.