Karabük İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Başkan Ahmet Sözen, Mayıs ayı İl Genel Meclisi toplantısı açılış konuşmasında İl Genel Meclis Üyelerimizin, Karabüklü hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin geride bıraktığımız Ramazan Bayramını kutlayarak; “İsrail’in ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa ve Filistin’e uyguladığı kabul edilemez ve insanlık dışı zulmü ve şiddeti kınıyorum, lanetliyorum. İsrail kadın, çocuk demeden uluslararası hukuku hiçe sayarak uyguladığı bu vahşetle bütün dünyaya terör devleti olduğunu bir kez daha ilan etmiş ve bunu tescillemiştir” şeklinde konuştu.

Mayıs ayı İl Genel Meclisi toplantısında, içinde bulunduğumuz Pandemi sürecinde köylerin öneminin çok daha anlaşılır hale geldiğini söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, “Bu dönemde yıllardır köylerimize yaptığımız yatırımlar daha da anlam kazandı” dedi.

Pandemi sürecinde şehirlerde yaşayan vatandaşların köylere daha fazla gelmeye başladığını vurgulayan Başkan Sözen, “Bu süreçte köylerimizin nüfusu ve açık hane sayısı kat kat artmasına rağmen alt yapı anlamında yaptığımız yatırımlar ve uyguladığımız önemli projeler sayesinde köylerimizde yaşayan ya da günü birlik gidip gelen vatandaşlarımızın yaşam standartı yükselmiştir. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı içme suyuna erişme, kullandığı yolun konforu, çöplerinin toplanması, ihtiyaç duyulan konularda yeni projelerle vatandaşımızın karşılaşabileceği problemin yaşanmadan çözülmesi konusundaki hassasiyetimiz artarak devam etmektedir” diye konuştu.

Başkan Sözen, “KÖYDES Ödenekleri Netleşti”

Her yıl olduğu gibi bu yılda KÖYDES ödeneklerinin netleştiğini açıklayan Başkan Sözen sözlerine şöyle devam etti; “Bu yılda KÖYDES ödeneklerimiz netleşmiştir. İlimize toplamda 27 Milyon 187 Bin 680 TL KÖYDES ödeneği tahsis edilmiştir. Ödeneklerin İlçelerimize dağılımı ise; Merkez ilçemize 4 Milyon 752 Bin 952 TL, Eflani ilçemize 5 Milyon 241 Bin 019 TL, Eskipazar ilçemize 3 Milyon 958 Bin 093 TL, Ovacık ilçemize 3 Milyon 540 Bin 880 TL, Safranbolu ilçemize 5 Milyon 866 Bin 159 TL, Yenice ilçemize 3 Milyon 828 Bin 577 TL olarak gerçekleşmiştir.  Konuyla ilgili olarak Sayın Valimizin başkanlığında tahsisat komisyonu toplantımızı İlçe Kaymakamlarımız ve Genel Sekreterimizin katılımı ile gerçekleştirdik. KÖYDES ödeneklerinin ilçelerimizde yatırıma dönüşmesi anlamında ilçelerimizde Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından hazırlanan taslak projeleri hafta sonuna inşallah netleşmiş olacak ve böylece sahaya inmiş olacağız.”

Başkan Sözen; “2021 Yılı Bütçe Harcamalarında Azami Tasarruf Tedbirlerine Riayet Edeceğiz”

Mayıs ayı İl Genel Meclis toplantısında 2021 yılı bütçe harcamalarına da değinen Başkan Sözen, azami tasarruf tedbirlerine riayet edeceklerini ifade ederek; “2021 yılı bütçe harcamalarında azami tasarruf tedbirlerine riayet edeceğiz. Tasarruf edilecek her kuruşun vatandaşımıza hizmet olarak geri döneceğinin bilincindeyiz. 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunuyla bütçe yapma yetkisi kendisine verilen İl Genel Meclisi’nin yapılan bütçenin harcanması, uygulanması ve denetiminden de sorumludur. Bu nedenle 2021 yılı bütçe disiplininden asla taviz verilmeyeceğinin bilinmesini isterim. İlimizde ve İlçelerimizde şehir merkezinde kamu yatırımları anlamında ve belediye mücavir alan sınırları dışında kalan tüm alanlardaki alt yapı ve üst yapı anlamındaki yatırımlarda en önemli icra organı İl Özel İdaremizdir. Böylesine önemli bir kurumun karar organı ise İl Genel Meclisimizdir. Merkez ve İlçelerimizde çalışmalarımızın aksatılmadan yürütülebilmesi için İdaremizin Meclisimiz ile uyumunu önemsiyor, bunu vazgeçilmez ve şart olarak görüyoruz” diye konuştu.

Başkan Sözen, konuşmalarının sonunda tüm Özel İdare personeline çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi