Bugün Karabük İl Özel İdare'de yapılacak olan İl Genel Meclis Başkanlık seçimi ile ilgili AK Partili iki aday arasında ön seçim yapıldı. Mevcut İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ile Safranbolu İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sözen arasında ikinci dönem İl Genel Meclis Başkan adayının belirlenmesi için AK Parti İl binasında yapılan ön seçimde 12 AK Partili Meclis Üyesi ve İl Başkanı oy kullandı.

Gizli oylama, açık tasnif yöntemiyle yapılan ön seçimde Ahmet Sözen 9 İl Genel Meclis üyesinin oyunu alırken, Hasan Yıldırım 3 oy aldı. 1 oyun ise her iki adayın ismi yazılı olarak kullanıldığı görüldü. 

İl Başkanı Altınöz Tarafsız Oy mu Kullandı?

AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, İl Genel Meclis Başkan adayının belirlenmesi sürecinde tarafsız kalmıştı. Ön seçimde oy kullanıp kullanmayacağı ise merakla beklenirken, büyük bir kesim tarafsızlığını koruması gerektiği yönünde görüş beyan etmişti. Ön seçimde kullanılan oylardan bir tanesinde her iki ismin yazıldığı oy pusulasının İl Başkanı Altınöz tarafından kullanıldığı düşünülüyor. AK Partili 12 İl Genel Meclis Üyesi İl Başkanı Altınöz'ün bu tarafsızlık hareketini takdirle karşıladı.

İl Genel Meclisi 2. Dönem Başkanı Ahmet Sözen

Karabük İl Özel İdaresinin karar ve yürütme organı olan İl Genel Meclisinde her iki yılda bir meclis başkanlığı seçimi yapılıyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra ilk dönem Meclis Başkanlığına AK Parti grup kararı gereği Hasan Yıldırım seçilmişti.

Yıldırım, her ne kadar "2.Dönem aday olmayacağım" dese de fikrini değiştirmiş ve tekrar meclis başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Parti tüzüğü gereği gruptan iki adayın çıkması halinde ön seçim yapılacağı belirtildiğinden, adaylağını açıklayan Ahmet Sözen ile Hasan Yıldırım arasında bugün öğleden sonra yapılacak olan İl Genel Meclisi Başkanlık seçimi için aday belirleme ön seçimini Sözen ezici çoğunlukla aldı.

12 AK Partili, 3 MHPli ve 1 CHPli üyeden oluşan Karabük İl Genel Meclisinde toplam 17 üye bulunuyor. 17 üyenin öğleden sonra yapılacak olan meclis başkanlığı seçiminde tek aday olan Ahmet Sözen' oy vermeleri bekleniliyor.

Karabük Net Haber "Ahmet Sözen Alır" Demişti

Karabük Net Haber olarak İl Genel Meclis başkanlık seçiminin nabzını günler öncesinden tuttuk. 15 gün önce Ahmet Sözen'in çoğunluk oyu alıp, tek başına Meclis Başkan adayı olacağını belirtmiştik ve hatta dünkü haberimizde ön seçimde en az 8 oy alacağını ifade etmiştik.

Editör: Haber Merkezi