Karabük İl Özel İdare, 2. Dönem İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi 1 Nisan’da yapılacak.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinden sonra Karabük İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis Başkanı olarak, AK Parti Karabük Merkez İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yıldırım seçilmişti.

Karabük İl Özel İdaresinde 2 yıl aradan sonra, 1 Nisan tarihinde 17 İl Genel Meclis Üyesi kendi arasından 2. Dönem İl Genel Meclis Başkanını seçecek.

12 AK Parti, 4 MHP ve 1 CHP üyesinden oluşan İl Genel Meclisinde, Hasan Yıldırım’ın yerine Ahmet Sözen’in İl Genel Meclis Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AK PARTİ İÇİNDE ÖN SEÇİM YAPILACAK

17 üyeden oluşan Karabük İl Genel Meclisinin 12 üyesine sahip olan AK Parti grubunda, İl Genel Meclis Başkanlığı için ön seçim yapılma kararının daha önceden alındığı biliniyor.

2. Dönem İl Genel Meclis Başkanlığı için Hasan Yıldırım’ın tekrar aday olup olmayacağı daha kesin değilken, Tahsin Ayvalık’ın aday çıkmasının söz konusu olduğu belirtiliyor. Ahmet Sözen’in ise ön seçimde kendi grubunun oyunun büyük çoğunluğunu alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

HASAN YILDIRIM YENİDEN ADAY OLAMAZ

2015 Yerel seçimlerinde yine Karabük Merkez İl Genel Meclis Üyesi olan ve 1. Dönem İl Genel Meclis Başkanlığı yapan Hasan Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığının kararına rağmen 2. Dönemde kendi grubundan bile oy alamamış, Ahmet Sözen İl Genel Meclis Başkanı seçilmişti.

AK Parti Safranbolu İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sözen’in İl Başkanlığının kararına rağmen İl Genel Meclis Başkanı olması parti içinde büyük krizlere yol açmıştı.

2019 Yerel seçimlerinden sonra yeniden oluşan İl Genel Meclisinde yine AK Parti İl Başkanlığının kararı ile Hasan Yıldırım İl Genel Meclis Başkanı olmuş ama bir dönem öncesi gibi meclis üyeleri tarafından başkan olarak istenmediği için tekrar aday olmayacağı yorumları kulislerde yapılıyor.

Hasan Yıldrım’ın, Ahmet Sözen’in karşısına başkan adayı çıkamayacağına işaret edilirken, İl Başkanlığının Tevfik Ayvalık’ı, Sözen’in karşısına sürmeye hazırlandığı ama AK Parti meclis üyelerinin çoğunluğunun Sözen’in başkanlığında karar kıldığı ifade ediliyor.  

Editör: Haber Merkezi