Türkiye’de birden fazla olan acil çağrı numaralarının (155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 158 Sahil Güvenlik, 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 177 Orman Yangın İhbar, 122 AFAD) tek numara “112” altında toplanması ve vatandaşların Ulusal Kapsamda Tek Acil Çağrı Numarası olarak “112”yi bilmeleri ve kullanmaları amaçlanıyor. Acil Çağrı olarak yapılacak olan aramaların “112” numarası üzerinden yapılması için altyapı çalışmaları başladı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 112 Acil Çağrı Merkezlerine istihdam edilen, süreç yönetimi, panik ve endişe durumlarında gelen acil çağrılarda telefonun diğer ucundaki vatandaşlarımızın psikolojik olarak rahatlatılarak, olay bilgisini ve olayın gerçekleşme şeklini en kısa sürede anlayarak, konuma dayalı adres ve kişi iletişim bilgilerini alan tecrübeli ve eğitimli “Çağrı karşılama personelinin” Acil Çağrı Merkezlerinde birlikte çalıştıkları (Sıhhi İmdat, Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik, Yangın İhbar, Orman Yangın ve AFAD personeline) acil durum koordine birimlerini yönlendirerek tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Karabük’te de hizmete giren 112 Çağrı Merkezinin de bu yönde alt yapısı oluşturuldu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açılışına geliyor.

11 Şubat Perşembe günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile yapılacak olan “112 Acil Çağrı Merkezi” açılışı saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

Bakan Soylu, açılış konuşmalarının ardından gelen bir çağrıyı kendisi cevaplandıracak ve Ankara’ya geri dönecek.