Karabük Belediyesi’nde Türk İş Konfederasyonuna bağlı Belediye İş Sendikası ile Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası arasındaki yetki mücadelesi ve üye kayıt çalışmaları son aşamalarına yaklaştı.

Hizmet İş Sendikası Karabük Temsilcisi Rıza Taşdelen’in bir aya yakındır yaptığı üye kayıt çalışmalarına destek amacıyla Genel Merkezden teşkilatlanma uzmanları ve Ankara Şube Başkanı ile Yönetimi Karabük’e geldi.

Bu hafta Cuma günü son bulacak olan üye kayıt tarihine birkaç gün kala Karabük’e gelen Hizmet İş Sendikası Genel Merkez Teşkilatlanma Uzmanı Gökhan Demircioğlu, Ankara Şube Başkanı Recep Dere ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Akbaş, Ahmet Yılmaz ve Durmuş Ali İres Karabük Belediyesinde işyerlerini ziyaret ederek işçileri bilgilendirmeye başladılar.

Rıza Taşdelen’in üye kayıtlarına destek amacıyla Karabük’e gelen Ankara Şube Başkanı Recep Dere, Hizmet İş Sendikası olarak Karabük Belediyesi’nde yetkiyi almaya kararlı olduklarını söyledi.

Recep Dere “Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Karabük Belediyesi işçilerine selamlarını getirdim. Belediye işçisi kardeşlerim rahat olsunlar. Hizmet İş sendikası olarak çok büyük ve güçlü bir sendikayız. Belediye işçilerine daha iyi bir gelecek, daha iyi şartlar sunmak için Karabük’e geldik. Rıza Taşdelen başkanım çok büyük başarılara imza atmış ve üye kayıtların için son iki, üç gün de kendisine destek vermeye geldik. Karabük belediye işçileri kardeşlerimiz zaten Hizmet İş’e geçme kararı almışlar bile. Biz de onlara en iyi hizmeti vermeye kararlıyız. Yıllardır mevcut sendikaları tarafından ihmal edilmiş, hakları korunmamış belediye işçileri daha yeni sendika ile tanışıyorlar. Daha önceden sendika nedir bilmiyorlarmış. Hizmet İş ile sendikacılığın ne demek olduğunu daha da iyi görecekler. Kimsenin kendilerini kandırmaya izin vermesinler. Tek bir işçi arkadaşımızın bile mağdur olması bizim sendikamızın çatısı altında söz konusu değil.” Diye konuştu.

Hizmet İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Rıza Taşdelen ise “Karabük Belediyesinde Hizmet İş Sendikasının yetkili sendika olmasına sayılı günler kaldı. Belediye işçisi kardeşlerimi güzel günler bekliyor. Malum mevcut sendika yetkinin ellerinden gittiğini gördü ve daha da paniklemeye, saçmalamaya başladılar.” Dedi.   

Editör: Haber Merkezi