Belediye İş Sendikası Karabük Şube kongresi için dün yapılan Karabük Belediyesindeki delege seçimlerinde açık ara farkla ipi göğüsleyen Rıza Taşdelen oldu.

56 delegenin belirleneceği Karabük Belediyesinde, Rıza Taşdelen 37 delege alırken, Hüseyin Doğan 13, Kenan Yılmaz 5 ve Murat Dikilitaş ise 1 delege çıkarabildi.

DİĞER BELEDİYELERDE DE DELEGE SEÇİMLERİ DEVAM EDECEK

Belediye İş Sendikasının önümüzdeki yakın bir tarihte gerçekleştirilecek olan kongresinde oy kullanacak toplam 125 delegenin belirlenmesinde ilk seçim dün Karabük Belediyesinde yapıldı.

Yarın da (03.11.2021 Çarşamba) Safranbolu Belediyesinde delege seçimleri yapılacak. 27 Delegenin seçileceği Safranbolu Belediyesinde Rıza Taşdelen’den başka bir şube başkan adayının delege listesi hazırlayamadığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Karabük ve Safranbolu Belediyesinde toplam 83 delege belirlenirken, Ovacık ve Eskipazar Belediyelerinde 4 delege, geri kalan 38 delege ise Sinop İl Belediyesinde, Kastamonu’nun bazı küçük ilçe belediyelerinde ve Eskipazar Belediyesinden seçilecek.

RIZA TAŞDELEN DELEGE SEÇİLEMEDİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Belediye İş sendikası Karabük Şube Başkan adaylığında en güçlü isim olan Rıza Taşdelen, dün yapılan Karabük Belediyesinin delege seçimlerinde, seçime sokulduğu işyerinden delege çıkamadı.

Sendikalar yasası ve tüzüğüne göre, doğal delegeler haricinde delege olamayanlar yönetime veya başkanlığa da aday olamıyor.

Rıza Taşdelen ile Murat Dikilitaş seçime girdikleri kısımlardan delege çıkamadılar ama kongre salonunda 125 delegenin yarıdan bir fazlası, delege olmayan bir kişinin yönetime veya başkanlığa aday gösterilmesi için imzalı dilekçe verilirse, ancak bu şekilde aday olabiliyor.

Karabük’te 37 delege çıkartan Rıza Taşdelen, muhtemelen Safranbolu Belediyesinde 27 delegenin tamamını alması bekleniyor. Sinop il ve Kastamonu ilçe belediyelerinde de azda olsa delege çıkarabileceği belirtilen Taşdelen’in, kongreye 125 delegenin 80 delegesini alarak kongreye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: Haber Merkezi