Dünyaca ünlü Ramsey ve Kip markalarının bağlı olduğu Gürmen Tekstil Fabrikasında, Öz İplik İş Sendikası ile Teksif Sendikası arasında yaklaşık bir ay önce başlayan sendikal yetki mücadelesi had safhalara ulaştı.

Yaklaşık 900 kişinin Karabük, 250 kişinin de Kastamonu fabrikasında çalışan Gürmen Tekstil şimdi iki sendika arasındaki mücadeleli günler yaşıyor.

Uzun yıllardır Öz İplik İş Sendikası’nın yetkili olduğu Gürmen Tekstil’de, işçilerin daveti üzerine geldiklerini ifade eden Teksif Sendikası üye kaydı yapmaya başladı. Her gün sabah, akşam iş girişi ve çıkışı Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz İplik İş Sendikası ile Türk İş Konfederasyonu'na bağlı Teksif Sendikası, Ramsey Fabrika Satış Mağazasının önünde eylemler yapıyor. Yolun bir tarafında Öz İplik İş, diğer tarafında ise Teksif Sendikası eylemlerini sürdürerek, en fazla üye kaydı yapmak için uğraşıyorlar.

Teksif Sendikası Genel Sekreteri Erdal Yaldız, tekstil işçilerinin daveti üzerine Karabük’e geldiklerinin altını çizdi ve Gürmen’de çalışan sendikalı işçilerin yaklaşık %70’ini üye yaptıklarını iddia etti. Yaldız işçilerin çoğunluğunu aldıklarından dolayı, karşı sendikanın işveren ile birlikte hareket ederek, üç kişiyi işten attırdıklarını öne sürdü. 

Gürmen Tekstilde uzun yıllardır yetkili sendika olan ve halen de aynı iş yerinde toplu iş sözleşme görüşmelerini sürdüren Öz İplik İş Sendikası Genel sekreteri Samet Ceylan ise Teksif Sendikasının yeterli üye kaydı yapamadığını ve yalan söylediklerini belirterek, iten çıkarmaların sendikal mücadele ile alakası olmadığını öne sürdü. Öz İplik İş’in Karabük şube eski başkanı ve şimdi teşkilatlanma uzmanı olan İsmail Coşkun ise Teksif Sendikasına sert tepkiler gösteriyor.

SENDİKACILAR BAĞIRIYOR, İŞÇİNİN UMRUNDA DEĞİL

Her gün sabah akşam Ramsey Fabrika satış mağazasının önündeki yolun bir tarafında Öz İplik İş, diğer tarafında ise Teksif Sendikasının yöneticileri ellerinde megafon ile sloganlar atıyor, birbirlerini suçlayıp, yine birbirlerini yalanlıyorlar.
İş girişi, çıkışı her iki sendikacıların yanına üç beş işçi gidiyor. Tekstil çalışanlarının çoğunluğu hiç ilgi göstermiyor ve bindikleri vardiya otobüslerinden kafalarını bile çevirmiyorlar.

HER GÜN GERGİN ANLAR YAŞANIYOR

Sendikacılar arasında her gün sabah, akşam gergin anlar yaşanıyor. Yanlarında getirdikleri ses düzenekli miting minibüslerinin sesini sonuna kadar açıp, birbirlerini en ağır derecede eleştirerek, sloganlar atıyorlar. 
İki sendika arasında da zaman zaman gergin anlar yaşandığı için Polis günlük olarak orada bulunuyor ve önlemlerini de alıyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi