Karabük İl Genel Meclisi yarın 2. Dönem Başkanını seçecek.

17 Meclis üyesinden oluşan İl Genel Meclisi’nin birinci dönem başkanlığını yapan Hasan Yıldırım ile Ahmet Sözen 2. Dönem başkanlığı için yarın yapılacak olan seçimde yarışıyorlar.

12 AK Parti, 3 MHP ve 1 CHP’li üyeden oluşan Karabük İl Genel Meclisi 1 Nisan Perşembe günü 2. Dönem İl Genel Meclis Başkanlık seçimi için toplanacak.

AK Partili Hasan Yıldırım ve Ahmet Sözen’in başkanlık için adaylıklarını açıklamaları ile parti tüzüğü gereği 12 il genel meclis üyesi ile il başkanının katılacağı ön seçim yapılacak.

Gizli oylama ile yapılacak olan ön seçimde, 12 il genel meclisinin yanı sıra İl Başkanı İsmail Altınöz’de tüzük gereği oy kullanacak.

Sabah saatlerinde parti binasında yapılacak ön seçimde en fazla oyu alan İl Genel Meclis Başkan adayı öğleden sonra İl Özel İdare’de yapılacak seçimde tek aday olarak girecek.

Ahmet Sözen ile Hasan Yıldırım arasında geçecek olan ön seçimde, Sözen’in en az 8 oy alması beklenirken, Hasan Yıldırım’ın ise il genel meclisi üyelerinden beklenenden fazla destek aldığı da konuşuluyor.

“İL BAŞKANI ALTINÖZ NE YAPACAK?”

İl Genel Meclis Başkan Adaylığı için yarın parti binasında yapılacak olan ön seçimde 12 il genel meclis üyesinin kullanacağı oyun yanı sıra parti tüzüğü gereği il başkanının da oy kullanma hakkı var.

İl Başkanı İsmail Altınöz, şu ana kadar iki aday arasında tarafsız kaldığı bilinmekle beraber, ön seçimde oy kullanıp, kullanmayacağı merakla bekleniyor.

İl Genel Meclis Üyelerinin bir çoğunun İl Başkanının oy kullanmasına sıcak bakmazken, tarafsız kalması isteniliyor.

Editör: Haber Merkezi