31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den birinci sıra Safranbolu Belediye Meclis Üyesi seçilen Saim Tiryaki, bir yıl sonra 27 Şubat 2020 tarihinde partisinden istifa ederek, MHP’ye geçmişti.

Aynı zamanda Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Safranbolu Şube Başkanlığı görevini yürüten Saim Tiryaki’nin, yine tam iki yıl sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etti.

AK Parti’den, MHP’ye geçen ve MHP’den de istifa eden Tiryaki’nin, siyasi kulislerdeki konuşmalara göre şimdi de CHP’ye geçeceği belirtiliyor.

1995’de TBMM’nin 20. Döneminde DSP, DYP arasında sürekli istifa ederek gidip, gelen ve defalarca istifa ettikten sonra DTP’ye geçen Milletvekili Kubilay Uygun’a takılan ‘Fırıldak Kubi’ lakabı, şimdi de Safranbolu Belediye Meclisinde Saim Tiryaki’ye takıldı.

FIRILDAK KUBİ'NİN DERDİ ŞAHSİ TALEPLER, İŞİ KAPRİSMİŞ

AK Parti’den 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde birinci sıradan Belediye Meclis Üyesi adayı gösterilip, seçilen Saim Tiryaki’nin, AK Parti teşkilatına çok sayıda bireysel taleplerde bulunduğu ve yerine gelmeyen talepler olduğu için istifa ettiği konuşuluyordu.

MHP'de de iki yıl boyunca şahsi talepler ile parti teşkilatı yöneticilerini bıktırdığı ve adeta kendini bulunmaz Hint kumaşı yerine koyup, çekilmez kaprisler sergilediği ve bunun gibi nedenlerden dolayı da MHP’den istifa ettiği ifade ediliyor.

AK Parti ve MHP’liler, Saim Tiryaki’nin şimdi geçeceği partinin yöneticilerine “Allah sabır versin” şeklinde yorumlar getiriyorlar.    

SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİSİNDE SAYISAL DENGELER DEĞİŞİYOR

Safranbolu Belediyesinde 8 CHP, 4 İYİ Parti, 8 AK Parti ve 5 MHP’li Belediye Meclis üyesi bulunuyordu. Belediye Başkanı ile Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı 13’e 13 beraberlik dengesi içindeydi. Saim Tiryaki’nin istifasından sonra CHP’ye geçmesi durumunda sayısal denge, Millet ittifakı lehine değişecek.