Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin kalkınması amacıyla kurulan, merkezi Zonguldak’ta bulunan ve kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı üzerinden, Zonguldak Valiliği 7-11 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir tanıtım projesi gerçekleştirdi.

Bazı Sosyal Medya Fenomenleri 7-11 Nisan arası Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini gezmeye başladılar.

Bu üç ilin sahip olduğu doğa güzelliklerini, kültürel ve gastronomi değerlerini tanıtmak amacıyla özellikle İnstagram Fenomeni olan bir grup genç tanıtım turları yapıyor.

BAKKA’DAN NE KADAR BÜTÇE AYRILDI?

Sosyal Medyada ağırlıklı olarak yüksek takipçisi olan İnstagram Fenomenleri belirli bir hizmet bedeli karşılığı bu tür tanıtım ve reklam çalışmaları yapıyorlar.

Zonguldak Valiliği tarafından hazırlanan tanıtım turu projesi için, bütçesi BAKKA’dan karşılanmak üzere Sosyal Medya Fenomenlerine yüksek miktarlarda ödemeler yaptığı belirtiliyor.

YEREL BASIN TEPKİLİ

Tarihi geçmişi 100 yıla dayanan Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin Yerel Basını, sosyal medya fenomenleri diye bazı gençlere yüksek miktarlarda ödemeler yapılarak böyle bir tanıtım projesinin yapılmasına sert tepki gösterdiler.

Bölgenin sorunlarının çözümünden, kalkınmasına yönelik her zaman taraf olan üç ilin yerel basını “Sosyal medya fenomenlerine 2-3 sene de bir kucak dolusu para verilerek tanıtım peşine koşuluyor. Bizler yayın yaptığımız illerin halkıyız ve onları temsil ediyoruz. Zonguldak, Karabük ve Bartın Yerel Basını her zaman yayın yaptığı ilin menfaat ve çıkarları için taraf olmuştur. BAKKA’dan bu zamana kadar yerel basın için bir proje yapılmadı.

5-10 genç sosyal medya fenomenini 3-5 günlüğüne geliyor, geziyor, ceplerinden bir kuruş harcamadıkları gibi kucak dolusu parayı alıp gidiyorlar. Biz yerel basın ise senenin 365 günü kendi illerimizin tanıtımını gönüllü yapıyoruz.” İfadelerini içeren ortak tepki gösteriyorlar.

YEREL YÖNETİCİLERİ FENOMENLER GİDİNCE, YEREL BASINLA KALIYOR

Öte yandan bölgenin sahip olduğu çok sayıda internet medyasının, ve uydudan yayın yapan bölgesel TV kanalının da çok geniş kitlelere ulaştığının altını çizen yerel medya yöneticileri “Valiler, Belediye Başkanları gibi yerel yöneticiler, ne olduğunu bilmediğimiz 5-10 fenomen adında gençlere kucak dolusu parayı veriyorlar ama her an ve her durumda biz yerel basın olarak illerimizin hizmetinden asla ayrılmıyoruz. Yerel basını sürekli göz ardı eden yerel yöneticiler bizi karşılarında görünce acaba azıcık da olsa utanırlar mı?” diyerek, Zonguldak, Karabük ve Bartın Yerel Medyası olarak bu haksızlığa daha fazla göz yummayacaklarının da altını çiziyorlar.

    

Editör: Haber Merkezi