Karabük Belediye Meclis Üyesi Fatih Çapraz, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Çapraz, Encümen’e başkanlık yapabilmesi için, Karabük Belediye Başkan Rafet Vergili tarafından Başkan Yardımcılığı görevi verildi.

Edinilen bilgilere göre, Karabük Belediyesi Encümen Üyeliği görevinden AK Parti gurubu ile yaşanan tartışmalar sonrası istifa eden Fatih Çapraz’ın, Başkan Yardımcısı olarak Encümen’e Başkanlık yapması yönünde görevlendirildi.

Karabük Belediyesinde iki AK Partili ve bir MHP’li olmak üzere üç meclis üyesinden oluşan Encümenden, MHP’li üye Fatih Çapraz geçtiğimiz günlerde istifa etmiş, yerine bir AK Partili daha üye gelmişti. Üç AK Partili üyeden oluşan Encümen’e Belediye Başkanı veya Başkanın görevlendireceği Başkan Yardımcısı başkanlık edebileceğinden dolayı Fatih Çapraz’ın bu göreve getirildiği öğrenildi.

Fiili bir başkan yardımcılığı yapmayacağı öğrenilen Fatih Çapraz’ın makam odası olmayacak. Özetle aktif bir başkan yardımcılığı görevi olmayacak. Başkan Yardımcılarının aldığı 7 ila 9 Bin TL arasındaki maaşı ise öğrencilere burs olarak verileceği belirtildi.

Belediye’de herhangi birimin bağlanmayacağı ve sadece Encümen’e başkanlık yapacağı belirtilen Fatih Çapraz’ın bu göreve gelmesi ile Başkan Rafet Vergili’nin artık uzun bir süre Encümen toplantılarına katılmayacağı ise kesinleşmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi