Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, bir AVM’de yapılan ‘Yöresel Ürünler Sergisi’ ile ilgili tepki gösterdi.

Esnaf Odası Başkanı Yıldırım, şehir dışından gelenlere bu tür sergi ve benzeri uygulamalar ile satış yapmalarının Karabük’teki yerel esnafa ciddi zararı olduğunu vurguladı.

Yıldırım, Karabük Net Haber’e bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bir alışveriş merkezimizde yöresel ürünler sergisi açılışıyla ilgili esnaflarımızdan şikâyet aldık. Bunun üzerine Facebook’ta bir paylaşım yaptık.  Ben burada alışveriş merkezinin de hatalı olduğunu düşünmüyorum. Biz göreve yeni başladık ve biz bu saatten sonra bu işlerin bizim esnaflarımız tarafından yapılmasını talep etmekteyiz. İlgili yazışmaları yapacağız. Bu yöresel ürünler adı altında alışveriş merkezlerinde kermes adı altında, böyle tür etkinliklerin bizim esnafımızdan yapılmasını talep etmekteyiz. Bununla ilgili de alışveriş merkezlerine, belediyelere ‘bu işi biz yapmak istiyoruz’ diye müracaatta bulunacağız.

Biz ilgili alışveriş merkezi yetkilileriyle görüşme yaptık. Alışveriş merkezi yetkilileri bunların izinlerinin olduğunu bize belittiler. Tabi izinleri muhakkak olabilir ama bunlar hijyen isteyen, soğuk hava deposu isteyen ürünler. Bu tür etkinliklere biz karşıyız. Alışveriş merkezi yetkililerine de bunları belittik. Aynı olayların bizim esnaflarımız tarafından yapılması gerektiğini de belirttik. Bundan sonrası ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü’nün, Belediye yetkililerinin bu konulara daha hassas davranacağını belirttik. Karabük’ün parası Karabük’te kalsın, Karabüklü kazansın, Karabüklü esnaf büyüsün. Dışarıdan zaten bunlar gerçek üretici değiller, bunlar da bizim esnaflarımız gibi alım satım yapan kişiler. Bunları biz yapalım, biz yapmaya da talibiz.”

Editör: Haber Merkezi