AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Eskipazar’a yapılması planlanan Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladılar.

Her iki milletvekili ortak imza ile yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler;

"Göreve geldiğimiz günden itibaren İlimiz adına takip ettiğimiz ve önemini çok iyi bildiğimiz Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kamulaştırma çalışmaları Kasım ayı itibari ile başlamıştır. 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı ziyaretimizde ısrarla üzerinde durduğumuz Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2020 yılı Kamulaştırma yatırım planına dâhil edilmişti. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Valiliğimiz tarafından Eskipazar İhtisas Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırılacak alanın hak sahipleri ile idarenin anlaşması ve yıl sonuna kadar işlemlerin tamamlanması için tebliğ göndermiştir. İhtisas Sanayi Bölgemiz’ de kamulaştırma çalışmaları resmen başlamıştır. Sanayi bölgesi ile ilgili ve yetkili arkadaşlar vatandaşlarımızla resmi işlemleri gerçekleştirmektedir.

İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli bir sanayi alanı olan Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2021 yılından itibaren yatırımcılarına kapılarını açmıştır. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına destek olmak, Karabük’ümüzün ve bölgemizin potansiyelini daha iyi noktalara getirmek için bu projeyi çok önemsiyoruz. Sanayi Bölgesine gelen her bir yatırımcımız şehrimizin ekonomisine, üretimine ve istihdamına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Buradan ilimizdeki, bölgemizdeki ve ülkemizdeki sanayicilerimizi Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmaya davet ediyoruz. Ülke olarak üreterek büyümeye devam edeceğiz.  

Projenin Kamulaştırılması hususunda ve tüm taleplerimiz noktasında verdiği destekler için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’a, desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Değerli hemşerimiz Mehmet Ali ŞAHİN’e tüm Karabük halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

Editör: Haber Merkezi