Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, bir bildiri yayımlayarak emeklilik promosyonlarında bankaların emeklilerinin kafalarını karıştırmamalarını istedi.

Emeklilerinin o bankadan bu bankaya koşturulduğunu, saatlerce kuyruklarda bekletildiğini söyleyen Başkan Bulut, Bankalar Birliğinin ortak karar almasını istedi.

Emekliler üzerinden reklam yapılmasının bankaların ihtiyacı olmadığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

Emekliyi promosyon yorgunu yapmayın

Son günlerde promosyonla ilgili özel bankaların yaptığı promosyon (özendirme) artışları emeklilerimizi şaşırtmaktadır. 

Güçlü bir yapıya sahip olan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) 800 bin üyesiyle en büyük Sivil Toplum Örgütüdür.

Bilindiği gibi Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkezinin 2007 – 2015 yıllarında açtığı davalar sonrası Danıştay, Anayasa Mahkemelerine ve yetkili birimlere de gerekli itirazları yapmış, neticesinde emeklilere promosyon verilmesi sağlanmıştı. O günün şartlarına göre, 300 TL ile başlayan promosyon derneğimizin özel bankalarla yaptığı görüşmeler neticesinde bugünlere gelindi.

Ancak günümüz de Devlet bankalarının 10 katı promosyon verdiğini duyuran özel bankalar var ve rakamlar her gün farklılaşmaktadır. Emeklilerimize sağlanan bu hizmet için Bankalara teşekkür ederiz ancak lütfen Emeklilerimizin kafaları karıştırmayın…

Bir yandan devlet güvencesi diye devlet bankasında kalmak isteyen emeklilerimiz, diğer yanda üç beş ayda promosyon arttırarak emeklileri kendilerine çekmek isteyen özel bankalar.

Bu konuda İlgili Bakanlıklarımız, Bankalar birliği, ortak karar almalı ve net kararlar ile Emeklilerimize verilecek net rakamlar duyurulmalıdır.

Bir kişi getirsen şu kadar kendin şu güne kadar gelirsen bu kadar reklam oyunlarına Bankalarımızın ihtiyacı yoktur.

Günün şartlarında hayat mücadelesini zor şartlarda veren Emeklilerimiz, o bankadan bu bankaya koşturmakta, saatlerce sıra beklemektedir. 

Bu durumun biran evvel düzeltilmesi gerekmekte, Emeklilerimizi promosyon yorgunu haline getirmeyin lütfen.