Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, emeklilere verilen maaş zamlarını ağır bir dille eleştirdi.

Bulut, emeklilerin son aylarda yaşanan yüksek zamlar ve enflasyon karşısında kendilerine verilen zammı çok yetersiz bulduklarını ifade etti.

Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut, ayrıca emeklilerin bu öfkeyle siyasi irade yerine kendi derneklerine tepki gösterdiklerini ve hata dernekten istifa etmek isteyenlerin bile olduğunu belirterek, adeta isyan etti.

Ankara da ve Emekliler Derneği Genel Merkezimizde bir dizi görüşme yaptığını açıklayan Bulut "Emeklilere verilen zamlar sonrası hepimiz üzüldük. Asgari ücrete %50 zam, emekliye %25 zam, olmadı." Dedi.

Bulut "Öncelikle, emekli bu ülkenin kalkınmasından, alın teri olan barajında, fabrikasında, yolunda, suyunda hizmeti olan kişidir. Vatanını, milletini sevendir. Emekli anadır, babadır, öğretmen, mühendis, doktor, işçi, esnaf ve iş insanıdır. Emekli eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı İnsandır.

6 aydır enflasyonun artması, doların yükselmesi emeklilerimizi zor durumda bırakmıştır. Biz Emekliler Derneği olarak, emeklilerin taleplerini TBMM’de gurubu olan partilere ilettik. Bayram ikramiyelerin artması, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkmasını istedik. Biliyorsunuz son dönemde yağından, tuzuna, benzininden, yakıtına %100 e varan zamlar geldi. Emeklimizin maaşına gelen zam, akaryakıta, doğal gaza ve elektriğe gelen zamlar karşısında kat ve kat fazlası ile gitti. Bu arada Emekli dul ve yetimlerin maaşları da halen belirlenemedi. Maalesef emeklimiz askerî ücrete verilen zam oranında bir zam bekliyordu olmadı. Emeklimizi buna üzüldü. Zaten emeklimizin sorunları çok. Emeklimizi üzmeyin, ahını almayın. Ağzı dualı insanların duasını alın, ahını almayın, ah alanın iki yakası bir araya gelmez." Dedi.

Celal Bulut ayrıca “Maaşlarına yapılan yetersiz zamma tepki gösteren bazı emekli üyelerimiz, dernekten istifa etmek istediğini belirtiyor bize. Biz mi yaptık bu yetersiz zammı? Biz dernek olarak elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Emeklinin sorunlarını iletmediğimiz kimse kalmadı. Emeklinin cebinden üç kuruş az çıksın diye önümüze gelen tüm sektörler ile indirim anlaşması yapıyoruz.

Derneğe üye olan emeklimiz geliyor bize bağırıyor, çağırıyor. Herkes üyesi olduğu siyasi partiye tepkisini gösterse daha olumlu sonuç alınır.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi