Alkollü araç kullanmaktan ehliyetleri 2 yıl süre ile geri alınan sürücüler, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından açılan Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitim Kurslarında (SÜDGE) görülecek olan ilgili eğitimin ardından, psikiyatri doktor görüşmesine tabi tutulmasından sonra ehliyetlerini geri alabiliyorlar.

Karabük’te de çok sayıda ehliyeti 2 yıl süre ile geri alınan sürücüler, kısa adı SÜDGE olan Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitim Kurslarının uzun süredir açılmasını bekliyor.

Son 2, 3 yıldır ehliyeti geri alınan sürücüler, Karabük İl Sağlık Müdürlüğüne SÜDGE Kurslarının açılması için müracaat ediyorlar.

Komşu illerdeki SÜDGE kurslarına başvuran Karabüklü sürücüler, aylar sonrasına randevu verildiği için Karabük’e de aynı kursun açılmasını sürekli talep ediyorlardı.

2 yıllığına geri alınan fakat SÜDGE kursuna gidemediği için ehliyetlerini 3, 4 yıldır alamayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için Karabük İl Sağlık Müdürlüğü gerekli çalışmaları yaptı ve bir aya kadar Karabük’te SÜDGE Kurslarının açılacağı belirtildi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığının SÜDGE eğitim sertifika kurslarının uzun süredir kapalı olduğunu ifade ederek, Bakanlığının sertifika kurslarını açmasıyla birlikte Karabük’te 5 Psikolog ve 2 Pratisyen Hekimin SÜDGE Eğitim sertifikalarını aldıklarını belirtti.

İl Sağlık Müdürü Sarı, en geç bir aya kadar açacakları Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitim Kurslarına 12 şer kişilik gruplar halinde sürücülerin alınacağını söyledi. 

Dr. Sarı, “6 Hafta sürecek olan kurslarda pandemi nedeniyle Karabük  dışından kursiyer kabul etmeyeceğiz. Çünkü ilimizde ehliyeti 2 yıllığına alınan ve süresi bitip de SÜDGE kurslarına gitmeyi bekleyen çok sayıda kişi var. Bu kursa gidemediği için uzun süredir ehliyetini geri alamayan Karabüklü  hemşehrilerimizin mağduriyetlerini gidermek birinci önceliğimiz olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi