Birincisi "Dünya Miras Kenti Safranbolu" temasıyla düzenlenen Karabük Bisiklet Festivalinin 2'cisi Covid-19 salgını nedeniyle mecburi verilen aradan sonra tekrar başlıyor.

"Saklı Güzellikler Diyarı Eflani" temasıyla Eflani'de icra edilecek olan 2'inci Karabük Bisiklet Festivali 26 - 29 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenecek.

Kısa adı KARBİSDER olan Karabük Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda rota olarak dağ ve ormanlık alanların planlanmasıyla katılımcıların yörenin eşsiz güzelliğiyle iç içe rotalarda bisiklet sürebilmeleri düşünülmüş. 3 gece 4 gün sürecek etkinlik için kamp alanı olarak da Eflani'de bulunan Kadıköy/Esencik göletinin seçildiği belirtilirken sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve çay, kahve ikramlarının göl kenarında festival organizasyonu tarafından karşılanacağı belirtildi.

Eflani Belediyesi sponsorluğunda düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyenlere uyarılarda da bulunan KARBİSDER yöneticileri, yol bisikletinin uygun olmayacağını, dağ bisikleti, şehir bisikleti, gravel/cyclocross bisikletlerinin daha uygun olacağını özellikle vurguladılar.

Festival programının iki ana rota üzerinden gerçekleşmesinin planlandığı belirtilirken, program hakkında şu açıklamalarda bulundular;

"1'inci gün Eflani ilçemizin gizli kalmış güzelliklerini keşfedeceğimiz 60 km'lik rotamızda süreceğiz.
2'inci gün ise uçsuz bucaksız orman denizinde, Uluyayla bölgesine pedallayacağız. Bu tur ise 65 km sürecek ve bir kısmı orman yollarından olacak. Bu sebeple bisiklet tercihinizde 1. sıraya dağ bisikletinizi koymanızı tavsiye ederiz.
3'üncü gün 29 Ağustos Pazartesi günü vakti müsait olup kalan misafirliklerimizle Eflani ilçemize 26 km mesafede olan komşu ilimiz Kastamonu’nun şirin ilçesi Pınarbaşı’na bisikletli gezi düzenleyeceğiz (kalan misafirlerimizin isteği halinde) burada Horma Kanyonunu gezeceğiz (Kamp alanından Horma Kanyonu 30 km)
"
(https://www.karbisder.org/kurumsal/festival-rotalari)

Güvenli sürüş için gerekli tedbirlerin alınması ve festival kurallarıyla ilgili uyarılarda da bulunan dernek yetkilileri, kask, eldiven, gözlük ve gece turları için gerekli olan aydınlatmanın kesinlikle zorunlu olduğunu belirttiler.

Festival kapsamında uyulması gereken kurallar konusunda ise yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;

"1- Tur için belirlenen toplanma noktalarına mutlaka zamanında gelin, gecikme olacaksa bunu tur yetkilisi arkadaşımıza bildirin.
2- Katılacağını bildirdiğiniz tura herhangi bir sebeple katılamayacaksanız bunu mutlaka öncesinden ilgili arkadaşımıza bildirin.
3- Turun zorluk derecesi etkinlik açıklamasında belirtilmektedir eğer tur için yeterli kondisyonunuzun olmadığını düşünüyorsanız başka turlarımıza katılmayı düşünün :)
4- Uzun turlarda mutlaka yanınıza yiyecek ve içecek alın.
5- Herhangi bir arıza, lastik patlağı vb durumlar için tamir takımı, yedek iç lastik, yama setini yanınızda bulundurun.
6- Hava şartlarını önceden takip ederek uygun kıyafet seçimi yapın.
7- Bakımsız ve rota şartlarına uygun olmayan bisiklet ile turlara katılmayın. (Bu konuda bizlerden destek isteyebilirsiniz)
8- Sürüş sırasında ilgili arkadaşlarımızın uyarılarını dikkate alın, öncüyü geçmeyin, artçının arkasında kalmayın.
9- Mutlaka trafik kurallarına uyun, uymayanları uyarın
.
"

Misyonlarının "Sağlık, mutluluk, özgürlük, daha yeşil bir dünya için, arabadan in bisiklete bin" olduğunu, vizyonlarının ise "Bir gün herkes bisiklete binecek" olduğunu iddia eden Karabük Bisiklet Derneği yöneticileri tüm bisiklet severleri etkinliğe davet etti.

Dernek yöneticileri Karabük Bisiklet Festivali ile ilgili resmi internet siteleri olan www.karbisder.org üzerinden yayımladıkları davetlerinde ise şu ifadelerine yer verdiler;

"Büyük bir heyecanla başladığımız ve güzel bir ekip çalışması neticesinde başarıyla tamamladığımız "Dünya Miras Kenti Safranbolu" temalı 1. festivalimizin ardından tüm Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını dolayısıyla zorunlu olarak ara verdiğimiz 2. festivalimizi 2022 yılında planladık ve ağustos ayı sonunda siz dostlarımızla yeniden buluşmayı heyecanla bekliyoruz.

"Saklı Güzellikler Diyarı Eflani" temasıyla Eflani İlçemizde 26-29 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz festivalimize bisiklete gönül vermiş tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Sizleri en güzel şekilde ağırlamak ve doğayla iç içe harika rotalarda bisiklet sürebilmeniz için çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakında rotalarımızı yayınlamış olacağız. Dijital formatta indirebileceğiniz rotalarımızı inceleyip önceden bilgi sahibi olacaksınız. Şimdiden belirtmekte fayda var, rotalarımız dağ ve ormanlık alanlardan oluşan rotalar olduğundan yol bisikleti için uygun olmayacaktır. Dağ bisikleti, şehir bisikleti, gravel/cyclocross bisikletlere daha uygundur.

Kamp alanı olarak enfes manzarası ve havasıyla Kadıköy/Esencik (Eflani) Göletini seçtik. Göl kenarında kamp alanımızı oluşturuyoruz. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği, çay kahve ikramlarımız göl kenarında olacaktır. Yine aynı alanda kuracağımız portatif tuvalet ve duşlarımız ile hizmet vereceğiz. Siz yine de kampa geldiğinizi düşünerek gerekli ekipmanlarınızı yanınıza alınız, akşam kahvesi için daha keyifli alanlarda sandalyenizi atıp ruhunuzu dinlendirmek isteyebilirsiniz.

Malumunuz ülkemiz ve dünya genelinde ekonomik sıkıntılar yaşanmakta, bu sebeple en az harcama ile festivali tamamlamak, hem siz katılımcılardan daha az ücret talep etmek hem de festival destekçilerimize (bulabilirsek :)) daha az yük olmak istiyoruz. Bu yıl festivalimizin ana sponsoru Eflani Belediyesi, değerli başkanımız İbrahim Ertuğrul elinden gelen bütün desteği ile yanımızda olarak bize güç vermiştir. Kendisine şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl bir karar aldık, artık festival forması yaptırmayacağız çünkü maliyetler gerçekten çok arttı, bunun yerine siz katılımcılarımıza daha mütevazi hediyelerle bir katılımcı kiti oluşturuyoruz.

Son olarak, festival başvurumuzu aşağıdaki link üzerinden ulaşacağınız formu doldurarak tamamlayabilirsiniz. Bu yıl katılım ücreti 400 TL'dir. Festival süresince akşam yemeği, sabah kahvaltısı, öğlen ara öğün ve otobüsle gelen misafirlerimiz için Karabük-Eflani arası ulaşım ve katılımcı kiti bu ücrete dahildir."

Öte yandan festivale katılacak kişilerin festival ödeme işlemlerine, katılım başvuru formuna ve diğer detaylı bilgilere https://www.karbisder.org/kurumsal/2-karabuk-bisiklet-festivali adresinden ulaşabilecekleri belirtildi.


 

Editör: Haber Merkezi