31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesi aday isimleri kesinleşen AK Parti ve MHP'den iki ismi, henüz adaylar sahneye çıkmadan siz takipçilerimizin oylamasına sunduk.

Mart 2019 seçimlerinin en güçlü belediye başkan adayı olarak gösterilen ve aralarında ciddi bir yarışın yaşanacağı yorumlanan AK Parti'li Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve MHP'li Rafet Vergili'nin bulunduğu "Sizce 31 Mart'ta Karabük Belediye Başkanı olarak hangi isim seçimi kazanır." sorusunu resmi Facebook sayfamız üzerinden siz okurlarımızın oylamasına sunduk.

3 gün süreyle yayında kalan anket toplamda 54.777 kişiye ulaştı ve 1.874 ifade, yorum ve paylaşım aldı. Tüm etkileşim içerisinde binden fazla yorum alan ankette 6.500 oy kullanıldı.

Henüz propaganda sürecinin başlamamasına karşın, resmi sosyal medya hesabımızda yaptığımız bu "ön kamuoyu araştırmasında" takipçilerimizin kullandığı 6.500 oyun içerisinden MHP'li Rafet Vergili'nin aldığı 4.400 (%68) oya karşılık AK Parti'li Burhanettin Uysal toplam oyların %32'sini alarak 2.000 oyda kaldı.

Tamamen manipülasyona ve spekülasyonlara kapalı olan Facebook üzerinden yapacağımız anketler, siyasi partilerin seçim çalışmalarının hızlandıracağı önümüzdeki aylarda bir kaç kez daha yapılacak ve kamuoyunu bilgilendireceğiz.