Karabük'te gece saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkilerken, dereler de taştı. 

Kuvvetli sağanak nedeniyle Eflani ilçesine bağlı Ovaçalış köyündeki Arnavut Köprüsü çöktü.

Çöken köprü nedeniyle Ovaşeyhler, Karataş, Hacışaban ve Akçakese köylerinin yolları ulaşıma kapandı. Köylere ulaşım Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma köyü üzerinden sağlanıyor.

İlçe genelinde ise küçük çaplı su baskınlarına neden olan sağanak bazı grup ve köy yollarında hasar oluşturdu.

Safranbolu ilçesinde Bulak Mencilis Mağarası girişindeki derenin taşması sebebiyle ziyaretçi girişi yasaklandı.

Mağaranın işletmecisi Eyüp Bahçeci, gazetecilere, gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak sonrası mağaraya girişin kapandığını söyledi.

Suyun yönünü değiştirebilmek amacıyla bentler kurduklarını belirten Bahçeci, bentler sayesinde suyu dere yatağına doğru ilettiklerini anlattı.

Safranbolu ilçesindeki bir restoranın içinden geçen derede de taşkın meydana geldi. Taşan dere yüzünden restorandaki masa ve sandalyeler suya teslim oldu.

Restoran işletmecisi Alaattin Dizdar, kurtarabildikleri malzemeleri taşıdıklarını ifade etti.

Safranbolu Tarihi Çarşı bölgesinde de bazı iş yerlerini su bastı.

VALİLİK’TEN ÖNEMLİ VE ACİL UYARI YAPILDI

Öte yandan kent genelinde sağanak hala etkisini sürdürürken Karabük Valiliği, “Önemli ve Acil Uyarı” başlığı ile halkı uyardı.

Valilik uyarısında; “Meteorolojik veriler, yağış tahminleri, bölgemizde dün akşamdan bu yana yaşanan aşırı yağışlar dikkate alındığında; Önümüzdeki saatler içerisinde ilimiz merkez ve ilçelerinde ani taşkın ve sel riski bulunduğundan, dere yataklarında bulunan köprü, menfez ve çevrelerinde taşkın ihtimaline karşı dere yataklarına yaklaşılmaması ve dere kotunun altında bulunan hanelere girilmemesi ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlarımızın dikkatli ve hazırlıklı olması önem arz etmektedir.” denildi.