Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, sendikanın eski genel merkez binasını yıkıp, yerine bir misafirhane ve sosyal tesis yapmaya karar verdi.

Özçelik İş Sendikası, Ankara Çukurambar’da yaptırdığı yeni genel merkez binasına 2019 Haziran ayında taşınmıştı. Kavaklıdere’deki, Kocatepe Camiinin yanında bulunan eski genel merkez binası ise 3 yıldan fazla biz zamandır âtıl vaziyette duruyordu.

Edinilen bilgilere göre; Genel Başkan Yunus Değirmenci ile Yönetim Kurulunun aldıkları yeni bir karar ile eski genel merkez binasının yıkılarak, yerine üyelerin yararlanabileceği modern bir misafirhane yapılacağı öğrenildi.

MİLYONLUK RANTLAR YENİDEN KONUŞULACAK MI?

Özçelik İş Sendikası’nın Ankara Çukurambar’daki yeni genel merkez binası 2018 yılında Omars İnşaata yaptırılmıştı.

İddialara göre, yeni genel merkez binasının yapımı için 6 Milyon 500 Bin Liraya anlaşma yapılmasına rağmen, bir buçuk yıl gibi bir sürede inşaat bittiği zaman 21 Milyon 800 Bin Liraya mal olduğu belirtilmişti.

Ardından İskenderun Şube binası da aynı inşaat firmasına yaptırılmış ve ne kadara mal olduğu bile açıklanmamıştı.

Ayrıca, her iki inşaatın yapımında da Değirmenci’nin kardeşine ait Kayseri’deki briket fabrikasından gelen briketlerin kullanıldığı iddiaları da çok konuşulmuştu.

Genel Merkez ve İskenderun Şube Binalarının yapımından Yunus Değirmenci’nin milyonlarca lira rant elde ettiği iddiaları geçtiğimiz aylarda yargıya intikal etmiş ve hala savcılık soruşturması devam ediyor.

DEĞİRMENCİ, BU SEFER ŞEFFAFLIK GÖZETECEK Mİ?

Yeni genel merkez binası ile İskenderun şube binasının yapımından Genel Başkan Değirmenci’nin yüzbinlerce lira rant elde ettiği iddialarından sonra, planlanan misafirhane binası şeffaf bir şekilde ihale ile mi yapılacak?

Yine aynı inşaat firması olan Omars’a mı verilecek?

Sendikaya kaça mal olduğu üyeler ile paylaşılacak mı?

Yoksa yine milyonluk rantlar mı konuşulacak?

Yunus Değirmenci'nin üyelere bir misafirhane kazandırma peşinde olurken, aynı zamanda geçmiş iddialar gibi kendine rant elde etme peşinde de olacak mı?

Tüm bu soruların cevaplarını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi