Araç çayı rekreasyon projesi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Karabük'ün içinden geçen araç çayı ile ilgili Karabük halkını ve kendilerini rahatsız eden bir durumun olduğunu ve buna son vermek istediklerini belirterek projeye verdikleri desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin'e teşekkür etti.

Projeyi ilk dile getirdiklerinde projenin büyüklüğü bakımdan olumsuz karşılandığını ancak projenin gerçekleşmesi için ısrarcı olduklarını ve neticesinde projeyi üçe böldürdüklerini söyleyen Altınöz, ilk projenin Karabük'ün merkezi olan Köprübaşı Camisi ile 1 buçuk kilometre yukarıya doğru olan alanda gerçekleşeceğini söyledi. Proje kapsamında, mevcut Balıkpazarı olarak adlandırılan bölgede ciddi bir alan kazanılacağı ve bu alan sayesinde Karabük merkezinin daha da güzelleşeceğini sözlerine ekledi.

Yapımı devam eden Kardemir kavşağı projesiyle beraber içeriğinde yaya ve araç köprülerini barındıran DSİ projesinin de önemli olduğunu dile getiren Altınöz, Valilik binasının karşısına araç köprüsünün bu proje kapsamında yapılacağını ve Safranbolu, 5 Binevler istikametine gidecekler için alternatif güzergah olacağını, ayrıca trafiği rahatlatacağını söyledi.

Karabük'ün girişinin yıllardır hiç değişmeyen görüntüsünün Millet Bahçesi, Köprüleri, Kavşakları, Araç Çayının rekreasyonuyla değişeceğini belirten Altınöz, "projelerin tamamlanmasıyla daha yaşanabilir bir Karabük bizleri bekliyor" dedi.

Öte yandan AK Parti Karabük Milletvekilleriyle beraber "100 Günde Yüz Yüze" programı kapsamında gerçekleştirdikleri köy ziyaretleri hakkında da bilgiler veren Başkan Altınöz, 132 köy ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretleri ağustos ayı sonuna kadar süreceğini ifade etti.