Kargaz’ın da bağlı olduğu Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, evlerde yapılması gereken doğal gaz tasarrufuyla ilgili hem ilginç hem de çok garip bir tespit ile öneride bulundu. Kahraman “Evde atletle dolaşmayın” dedi.

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, yüksek gelen doğal gaz faturalarıyla ilgili vatandaşın konfor sıcaklığının yüksek olduğunu ifade etti ve "Evde atletle dolaşmamız gerekmiyor. Üşümeyecek kadar üzerimizde bir şey olsun." Diye konuştu.

Son dönemlerde yüksek gelen doğal gaz faturaları vatandaşın bir numaralı gündem maddesi olurken, konuyla ilgili sorumlu Çorumgaz'ın Genel Müdürü Kasım Kahraman, vatandaşlara tartışma oluşturacak tespit ve bir öneride bulundu.

Düzenlendiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kahraman, "Oda sıcaklıklarımızı 22 derecede tutabilirsek, kullanmadığımız odaları 18 derece gibi bir sıcaklık yapabilirsek, doğalgazı en verimli şekilde kullanmış olacağız diye düşünüyoruz. Bizim konfor sıcaklığımız çok yüksek. Biz sobanın yanından kalkmış gelmişiz. Sobanın yanında oturduğumuz zaman 26 derecede, kedi gibi uyukluyorduk orada. O rahatlığı biz istiyoruz ki aynı o konfor sıcaklıkta oturalım. Böyle bir sıcaklık yok. Bu zaten sağlık açısından da uygun değil. Yani evde atletle dolaşmamız gerekmiyor. Üşümeyecek kadar üzerimizde bir şey olsun." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi