CHP Safranbolu İlçe Teşkilatında kadın bir yönetim kurulu üyesi, CHP’li Safranbolu Belediye Meclis üyesinin “onun için iyi demiyorlar” şeklinde asılsız iftira attığı iddiasında bulunmuş ve ilçe yönetiminin parti tüzüğüne göre disiplin kurulunu çalıştırmadığından istifa etmişti.

Noterden gönderdiği dilekçesinde de konuyla ilgili özetle “Bir Belediye Meclis Üyesi tarafından yapılan dedikodu, hadsizlik, kendini bilmezlik şımarıklıktır. Benim yönetiminde bulunduğum örgüt yöneticilerim bu hadsizlik yapan bu belediye meclis üyesine haddini bildirmemiş, tabiri caizse bayan yönetim kurulu üyesine sahip çıkmamıştır. Partimizin siyasi tarih ve geçmişi nazara alındığında, her zaman kadınlara hak etmiş olduğu değerin verildiği unutulmamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman bu kadar küçük duruma düşürülmemiştir. Atamızın ‘Ey Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözü hiçe sayılmıştır. Kendimi bu kadar aciz ve vasıfsız gördüğüm yönetime layık hissetmediğimden parti üyeliğim baki kalmak koşuluyla yönetim kurulundan istifamı sunarım.” İfadelerini kullanan kadın parti yöneticisi istifa etmişti.

Bu istifanın ardından, CHP Safranbolu İlçe Teşkilat Yönetim Kurulu Üyesi bir kişi daha, zehir zemberek dilekçe yazarak istifa etmişti.

İstifa dilekçesinde; “Yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımız hakkında sağda solda konuşan bir belediye meclis üyesinin çıkarmış olduğu dedikodular üzülerek kulağımıza gelmiştir. Bu belediye meclis üyesinin 15.10.2020 tarihinde yapılan toplantıda parti tüzüğümüzün 68’nci madde 3/C bendine itibaren disiplin kuruluna sevkini talep etmiş bulunmaktayım.

Toplantı esnasında İlçe Başkanı ve birkaç yönetim kurulu üyesinin sert bir şekilde böyle bir dedikodu olmadığı, tamamen uydurma olduğu şeklindeki söylentilerine istinaden konuşma esnasında ilçe başkanının ‘belediye meclis üyesi bir hata yapmıştır, gerekirse bana özür dileyeceğini söylemiştir’ lafı üzerine bu söylentilerin bir dedikodu olmadığı ve gerçek olduğu ortaya çıkmıştır.

Dedikodu yapmadıysa neden özür diliyor o zaman. Bu bile işlediği suçun tescilidir söylemimden sonra, İlçe Başkanı ‘ben burada olduğum sürece kimse o belediye meclis üyesine dokunamaz. 2023 seçimlerine kadar ona kimse dokunamaz.’ şeklinde söylemde bulunmuştur.

Kendisini Cumhuriyet Halk Partisinin anayasası sayılan tüzüğün üzerinde gören bir ilçe başkanı ve bu durumu destekleyen birkaç yönetim kurulu üyesi ile aynı masada karar alıcı olarak oturmam artık imkânsızlaşmıştır. Gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğimim baki kalması koşuluyla, yönetim kurulundan istifamı sunar, gereğini arz ederim. 20.10.2020” şeklinde ifadelere yer vermişti.

Kadın parti teşkilatı yönetim kurulu üyesinin böyle bir hakarete maruz kaldığının kesinleşmesine rağmen, Safranbolu ilçe başkanının gereğini yapmadığını, kendisini parti tüzüğünün üstünde gördüğünü belirterek istifa eden diğer yöneticinin dilekçesi ise CHP Karabük kulislerinde çok konuşulmuştu.

MEĞER YANLIŞ ANLAŞILMA OLMUŞ..!

CHP Safranbolu İlçe Örgütünde yaşanan bu skandal rezaletin kamuya yansımasından 4 gün sonra, CHP Safranbolu İlçe Başkanlığının sosyal medyasından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada Geçtiğimiz hafta partimizin yönetim kurulu üyesi iki arkadaşımız bazı iddia ve gerekçelerin yer aldığı istifa dilekçelerini düzenleyerek parti yönetim kuruluna WhatsApp üzerinden göndermişlerdir. Bu dilekçe üzerine yönetim kurulu üyelerimizle beraber iddialar ve istifa gerekçeleri üzerine araştırmalar yapılmıştır.

27/10 / 2020 Salı günü yönetim kurulu toplantımızda ilgili istifalar değerlendirilmiş olup, yönetim kurulumuzun yaptığı değerlendirmede gerekçe ve iddiaların tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı kanısına varılmıştır.” denildi.

CHP’DEKİ SKANDAL, REZALET BİR AÇIKLAMA İLE Mİ KAPANACAK ŞİMDİ?

CHP Safranbolu İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada “iddiaların tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı kanısına varılmıştır.” şeklindeki bir ifade, yaşanan skandalın böyle basit bir açıklama ile kapanılacağı mı düşünülüyor, sorusunu gündeme getirdi.

CHP Safranbolu İlçe Teşkilatı iki Yönetim Kurulu Üyesinin zehir zemberek dilekçeleri ile istifa etmeleri meğer boşunaymış.

Meğer istifa eden CHP’li kadın yönetici, kendi namusu ve iffeti ile ilgili asılsız iftira olarak nitelendirdiği sözler yanlış anlaşılmış.

31 MART 2019 SEÇİMLERİNDE ELİF KÖSE’DE YANLIŞ MI ANLADI.?

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde CHP’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan ve seçilen Elif Köse’de kendisi ile ilgili, özel hayatı ile ilgili asılsız, çirkin iftiralara maruz kaldığını birçok yerde beyan etmişti.

CHP Safranbolu İlçe Başkanlığından yapılan ve “yanlış anlaşılma olmuş” şeklindeki açıklamanın ardından, CHP Tabanındaki kadınlar “Örgüt yöneticimiz bir kadına sahip çıkılmamasının ayıbını yaşayan parti yöneticilerimiz sadece ‘yanlış anlaşılma olmuş kanısına vardık’ diyerek, bu ayıptan kurtulabileceklerini mi sanıyorlar? Aynı asılsız ve çirkin iftiralara seçimlerde maruz kalan Elif Köse başkanımızın sesini çıkarmaması ayrı bir üzücü olayken, öyleyse o da seçimlerde yanlış anlaşılma olmuş desin.” diyorlar.

Editör: Haber Merkezi