CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Merkez Yönetiminin ülke genelinde rahatsız olduğu yaklaşık 25 il başkanının belirli bir zaman diliminde, sırayla görevden alınacağı üç ay önce gündeme düşmüş, hemen ardından Ağrı, Gaziantep ve Elazığ İl Başkanları ile bazı ilçe başkanları görevden alınmıştı.

Diğer rahatsızlık duyulan il başkanlarının da görevden alınmasının söz konusu olduğu belirtilirken, tüm gözler görevden alınan il ve ilçe başkanlarının CHP Parti Meclisine (PM) yaptıkları itirazlara çevrilmişti.

CHP tüzüğüne göre; görevden alınan il başkanlarının itirazı için Parti Meclis üyelerinin 3’te 2’sinin ‘Evet’ oyu vermesi gerekiyordu, fakat geçtiğimiz günlerde yapılan PM toplantısında itirazlar reddedildi.

Parti Meclisinin üç il başkanı ile bazı ilçe başkanlarının görevden alınmasını onaylanmasından sonra, şimdi gözler diğer rahatsızlık duyulan illere çevrildi.

HÜSEYİN AVNİ AKSOY, KARABÜK İL BAŞKANIN GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYOR

CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na üç sayfa mektup yazarak, rahatsızlık duydukları konuları dile getirmiş ve bunların düzeltilmesi için hem fikir olunmasını istemişlerdi.

CHP Milletvekilleri Aksoy ve Çelebi kendilerine karşı duyarsız kalınırsa, Muharrem İnce’nin kurmayı düşündüğü partiye geçmeyi düşündüklerini de açıklamışlardı.

Son bir haftadır gündeme gelen konuyla ilgili bugün Milletvekilleri Aksoy ve Çelebi ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bir görüşme yapması bekleniliyordu. Önce CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel ile bugün bir görüşme yapan mektupçu vekillerin, şimdi Kılıçdaroğlu ile görüşmesi bekleniliyor.

Görüşmelerde CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi ile Hüseyin Avni Aksoy’un rahatsızlık duydukları parti içindeki politikaları, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ve diğer konuları da dile getirirken, Aksoy’un seçim bölgesi olan Karabük İl ve Safranbolu İlçe başkanı ile teşkilatlardan rahatsız olduğunu dile getirdiği öğrenildi.

Aksoy’un, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın kendisine karşı Karabük’te cephe oluşturduğu, bir milletvekilinin hak etmediği tavırlar ve aşağılayıcı muamelelere maruz kaldığı yönünde şikayetlerde bulunduğu ifade ediliyor.

CHP içinde mektupçu iki milletvekilinin partiden istifa etmemesi için ikna turları yapılırken, Aksoy, CHP'de kalırsa şikayetleri doğrultusunda Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın görevden alınmasının söz konusu olduğunun da altı çiziliyor.