Cumhuriyet Halk Partisi’nde Karabük İl Başkanına parti içi muhalif gruplar, sosyal medyadan Abdullah Çakır’ı ağır eleştiri bombardımanına tuttular.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’a muhalif olanlar, dün yapılan CHP Ekonomi Masası toplantısındaki katılımın az olmasını ve partili iş insanlarının çağırılmamasını neden göstererek, ağır eleştiride bulundular.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztark’ın başkanlığında, 10 milletvekilinin katılımı ile Karabük iş camiasına partinin ekonomi politikaları anlatılmıştı. Safranbolu Belediye tesislerinde gerçekleştirilen toplantı sonrası, İl Başkanı Abdullah Çakır sosyal medyalardan adeta eleştiri bombardımanına tutuldu.

Toplantının çok dar bir çerçeve içinde yapıldığını, katılımın yetersiz olduğunu ve partili iş insanlarının çağırılmadığını öne süren muhalifler, tepkilerini ağır eleştiriler ile ortaya koydular.

CHP İl Başkanlığının sadece Safranbolu’dan ibaret olduğunu öne süren muhalifler, İl Başkanı Çakır’ı partiyi partililere karşı kapatıp, küçültmekle suçluyorlar.

MUHALİFLER ÖRGÜTLENMİŞ

CHP İl Başkanına muhalif olan yaklaşık 200 kişilik bir grubun, kendi aralarında örgütlenmeye başladıkları ve hatta bir WhatsApp grubu kurarak, burada Abdullah Çakır’a karşı muhalefet yaptıkları belirtiliyor.

Bu WhatsApp grubu içinde CHP’nin iki, üç tane ilçe başkanının da bulunduğu ifade ediliyor.

İL BAŞKANI SESSİZ

Kendisine muhalif olan isimlerin ağır eleştirileri karşısında sessiz kalan ve son günlerde bazı muhalif isimleri ziyaret eden İl Başkanı Abdullah Çakır, kendisine yapılan muhalefeti kırmaya çalışıyor.

İl Başkanına yakın çevreler ise bu muhalif hareketi, milletvekili adayı olmayı düşünen bazı kişilerin tetiklediğini öne sürüyorlar.      

Editör: Haber Merkezi