Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık bir ay önce Karabük'e gelmesi bekleniyordu, İzmir depremi nedeniyle son anda iptal edilen programı bugün bir dizi ziyaretle Safranbolu’da gerçekleşti.

Genel Başkanının ziyaret programına, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Ahmet Akın, CHP Karabük Milletvekili Dr. Avni Aksoy, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Belediye Meclis Üyeleri, il ve ilçe teşkilat üyeleri eşlik etti.

Sabah saatlerinde CHP’li olmayan ve CHP’ye oy vermemişler ile CHP içinde eski kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Saat 11:00’de başlayan program, Saat 14:00’de sona erdi.

Kılıçdaroğlu, ardından Leyle Dizdar Kültür Merkezinde partililer ile bir araya geldi ve partililere bir konuşma yaptı. Her iki programda basına kapalı gerçekleştirildi.

CHP’Lİ SAFRANBOLU BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Kılıçdaroğlu daha sonra CHP'li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret etti. Başkan Köse’den belediye çalışmaları ile ilgili bilgi alarak, Safranbolu için yapılabilecek hizmetler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Başkan Köse seçim sonrası Safranbolu’da yapılan hizmetlerin yer aldığı sunum dosyasını takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Köse, Kılıçdaroğlu’na Safranbolu yöresine özgü yemeni ve yöresel lezzetlerin bulunduğu sepet hediye etti. Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Köse “Genel başkanımız bugün bizi onurlandırdı” dedi. 

SAFRAN HASADINA KATILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen Safran Bitkisinin hasadını yaptı.

Evleri ile ünlü Safranbolu’yu hıdırlık tepesinden izleyen Kılıçdaoğlu, daha sonra Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi'nde İsmail Yılmaz'a ait 25 dönümlük safran tarlasına geçerek, burada safran hasadına katıldı.

Bir cumhuriyet kenti, cumhuriyet şehrinde olmaktan mutlu ve huzurlu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara’ya hareket etti.

Editör: Haber Merkezi