CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy’un, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve Elif Köse ile siyasi ilişkileri yumuşayıp, düzelme seyredeceğine, her geçen gün daha da geriliyor.

Son aylarda Milletvekili Aksoy’un, İl Başkanı Abdullah Çakır ve CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile aralarında giderek sertleşen, gerilen siyasi çekişme, geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Safranbolu’da gerçekleşen Kanaat Önderleri toplantısından sonra had safhaya ulaşmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapılan ve CHP Karabük Milletvekili Aksoy’un bizzat organize ederek, katılımcıları belirlediği Kanaat Önderleri toplantısında, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve İl Başkanı Çakır, katılımcıların ağır eleştirilerine maaruz kalmış, adeta dar ağacına asılmışlardı.   

Daha öncesinde de CHP’li Vekil Aksoy, kendisine karşı bir blok oluşturulduğu ve hatta milletvekili olarak tanınmaması için çaba sarf edildiği yönünde alttan alta çalışmalar yapıldığı yönünde şikayetlerde bulunarak, İl Başkanı ve Belediye Başkanını eleştirmeye başlamıştı.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AKSOY, SONUNDA ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKTÜ

CHP içinde bir süredir kendisine karşı bir muhalif blok oluşturulmaya çalışılmasından ve yine kendisinin bir milletvekili olarak tanınmaması gibi algı girişimlerinden son derece rahatsız olan Milletvekili Aksoy, BRTV’de çıktığı canlı yayında isim vermeden Abdullah Çakır ile Elif Köse’ye ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Aksoy, BRTV’de konuk olduğu canlı yayında; “Senin ‘milletvekilini tanımam’ demek gibi bir lüksün yok, çünkü milletin seçtiği bir vekil var karşında. O zaman aklını başına toplayacak ve durumunu gözden geçireceksin. Ya gereğini yapacaksın ya da istifa edeceksin.”

“Bir elbise giydim diye ne oldum delisi olmayacaksın. Halka, millete 'yok ben böyle yaptım, astım, kestim, bir makama geldim, elbiseyi giydim bitti, kimseyi tanımam.' Öyle yağma yok. Herkes aklını başına toplayacak. Milletle abla-kardeş gibi bir ilişkileri olması lazım. Ya CHP'ye yakışır işler yapacaklar ya da çekip gidecekler.” gibi, Çakır’a ve Köse’ye isim vermeden ağır eleştirilerde bulunmuştu.

SÖZLEŞMELİ AVUKAT, KÖSE’NİN VE ÇAKIR’IN MAAŞLI SÖZCÜSÜ GİBİ

CHP’li Milletvekili Aksoy ile Çakır ve Köse’nin arasındaki gerginliği daha da arttıran bazı kişilerin olduğuna işaret eden Aksoy, Safranbolu Belediyesine sözleşmeli avukat olarak başlayan Yaşar Koç’un sosyal medyadaki paylaşımlarına da sert karşılık vermişti.

CHP Karabük İl Başkan Yardımcısıyken, Safranbolu Belediyesine sözleşmeli avukat olarak başlayan Yaşar Koç, 22 Kasım’da kendi Facebook hesabından İbn-i Haldun’un bir söylemini paylaşmış ve “Fazla tevazu gösterirsen, ahmaklar akıl vermeye kalkar. Tevazudan susulan bu süreçte, meydanı boş bulan kimi ahmaklar; kanaat (?) bildiriyor, maksatlı eleştiri beyan ediyor, tezgah çeviriyor, konuşuyor, yazıyor, ihanet ediyor…” diye yazmıştı.

Belediye avukatı Koç’un bu paylaşımını kendi üzerine alınan CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise “Şayet siz milletvekiline belli bloklar, engeller koyarsanız, devlet memuru sözleşmeli adamlar filan oralardan maaş alıp ahmakça yazı yazıyorsa, şöyle bir laf vardır ‘Çakalların ulumaları, vızıklamaları aslan sahaya inene kadardır.’ Eğer senin yanındaki bir personel, senin milletvekiline hakaret ediyorsa, işine o gün son vermen lazım. Öyle bir şey olmaz. Nereye kadar gidecek bunlar?” diyerek, cevap vermişti.

CHP’Lİ VEKİLE HAKARET NİTELİĞİNDE PAYLAŞIMLAR VE BEĞENEN ENTERESAN KİŞİLER

Milletvekili Aksoy’un bu cevabına karşılık Av. Yaşar Koç’un bu günkü paylaşımı ise ‘bu kadarına da pes’ dedirtecek cinsten.

Koç’un bugün Facebook hesabından yaptığı ve çok tartışmalara neden olacak paylaşım yazısı şöyle;

“Ortada herhangi bir isnat veya hakaret yokken, suçluluk psikolojisi ile alınganlık göstermek suretiyle ahmaklığını kabul etmek, tuhaf bir durum.

Sokak sokak, dernek dernek gezip, en tepedeki adamını dahi fütursuzca eleştirenler; kendilerine yöneltilen eleştirilere karşı daha anlayışlı olmalıdırlar.

Klişe sloganlarla, geçmişiyle, hamasi ve suni çıkışlarla bir şey yapmaya çalışanlar unutmasın ki; bir unvanı veren almasını da bilir.

Dünyamın da sınırı olan dilim – haklı olduğum müddetçe-; kıdem unvan, makam, mevki ayırmaksızın doğru bildiğini her zaman söyleyecektir.”

CHP İl Eski Başkan Yardımcısı ve Safranbolu Belediyesi Avukatı Yaşar Koç’un, CHP Milletvekili Aksoy’u kasteden bu yazısına beğeni yapanlar ise durumu daha da şaşırtıcı bir hale getiriyor.

CHP Safranbolu İlçe Yönetiminden üç kişi, Safranbolu Belediye Personeli ve en enteresanı Safranbolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine Gaziantep’ten getirilen kişinin, CHP Karabük Milletvekiline adeta “ahmaklığı kabul ettin” içeriğini taşıyan bu yazıya beğeni yapmaları, okları CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ile Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye doğrulttu.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ AKSOY, BU HAKARETE KARŞI SUSACAK MI?

Kendisi için isim verilmeden; Ahmaklığı kabul ettiği, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu her yerde eleştirdiği ve kendisine halkın verdiği milletvekilliğini, yine halkın alacağı ifadelerinin yar aldığı belirtilen bu paylaşımla ilgili CHP Karabük Milletvekili Aksoy’un nasıl bir tepki göstereceği ve tavır sergileyeceği ise merakla bekleniyor.  

Editör: Haber Merkezi