CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, bugün düzenlediği aylık olağan basın toplantısında Karabük’ün çeşitli konularına değindi.

CHP İl Başkanı Çakır, ayrıca AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya’nın geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımı eleştirdi.

AK Partili Çetinkaya’nın CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile ilgili Tuvalet Fırçası, aciz, ucuz ve adisin şeklindeki paylaşım yapmış ve bu paylaşımını bir süre sonra kaldırmıştı.

CHP İl Başkanı Çakır, AK Partili Özkan Çetinkaya’yı uyardığını ifade ederek “Kendisine çeki düzen versin, vermiyorsa da verdirmesini biliriz.” Diye konuştu.

Çakır, basın toplantısında şu açıklamaları yaptı;

“Son zamanlarda gerek genel başkan yardımcılarımıza gerek milletvekillerimize burada siyaset yapan bir arkadaşımız, yani konumunu da söyleyeyim, AK Parti’de Merkez İlçe Başkanlığı yapan arkadaşımız, hakaret boyutlarına varacak şekilde sosyal medya üzerinden, Twitter üzerinden hakaretler yağdırıyor ve çok ilginç bunları yaptıktan sonra da kaldırıyor. Ya arkadaş bunu yapıyorsan, doğru bildiğini yapıyorsan niye kaldırıyorsun, yanlışsa niye yapıyorsun.

Ben her zaman söylüyorum bizim üslubumuz Karabük’te Cumhuriyet Halk Partisi’nin üslubudur. Biz eğer tartışacaksak, kavga da edeceksek Karabük’ün yararına kavga edelim, Karabük’ün menfaatleri için kavga edelim, Karabük’ün menfaatleri için ben herkese, her zaman söylüyorum bir araya gelelim, bir masada oturalım, Karabük’ü beraber tartışalım. Ama herhalde bu arkadaşa dediler ki ‘sen CHP’de, CHP’li milletvekillerine saldırırsın’ seçimde geliyor ya bir beklentisi de olabilir, onu da bilmiyorum. CHP yetkililerine saldırırsan puan kazanacağını zannediyor.

Ben özellikle bu arkadaşımızın bundan sonraki söylemlerine özellikle dikkat etmesini sizlerin vasıtasıyla tekrar iletmek istiyorum. Eğer üslup bozulursa, bizlerde aynı şekilde, aynı sertlikte cevap veririz. Gerçi ne kadar öyle desem de bizim terbiyemizin müsaade etmeyeceğine eminim. O seviyeye düşmeyiz lütfen bu arkadaşımız kendisine çeki düzen versin, vermiyorsa da verdirmesini biliriz.”

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN, CHP İL BAŞKANINA SERT CEVAP

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır’ın bu açıklamasının hemen ardından, AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, sosyal medyasından cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.

Açıklamasının altına bir haber sitesinde yer alan “Muharrem İnce’yi eleştiren ilçe başkanı, İl Başkanından şiddet gördü” başlıklı haberi paylaşan AK Parti İl Başkanı Altınöz “Kendi ilçe başkanlarını ister döversin, ister söversin ama benim ilçe başkanıma ağzını açıp bir şey söyleyemezsin” dedi.

AK Partili İsmail Altınöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Merkez İlçe Başkanımıza ‘Kendisine çeki düzen versin, vermezse biz verdirmesini biliriz’ demiş. CHP Karabük İl Başkanı olarak kendi ilçe başkanlarını ister döversin ister söversin ama benim ilçe başkanıma ağzını açıp bir şey söyleyemezsin sayın Başkan.

Her gün CHP’li yöneticiler AK Parti Genel Başkanımıza ve Parti yöneticilerimize her türlü hakareti yapacak, size kimse bir şey diyemeyecek öyle mi.

Merkez İlçe Başkanımız Özkan Çetinkaya’nın her türlü yanındayız. Çeki düzen vermesi gereken bir yer varsa bu da CHP’nin kendisidir. İktidara geleceklermiş, %24 oyla nasıl iktidar olacaksınız. HDP ‘ye güvenen CHP ve yandaşlarını bu millet sandığa gömecektir.

Editör: Haber Merkezi