Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 98. Yıl Dönümünü, CHP Karabük il ve ilçe teşkilatları Atatürk Anıtına çelenk koyarak kutladı.

98. Yıl dönümü nedeniyle anıta çelenk koyma törenine CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’ın yanı sıra, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, il, ilçe başkanları ile yöneticileri ve partililer katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk konduktan sonra, saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır törende yaptığı konuşmaya Atatürk’ün sözleri ile başladı.

“Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, biri Cumhuriyet Halk Partisi diyen büyük devrimci, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoldaşları. 98. yılımız kutlu olsun.” Diyen Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Umudun adı, ülkemizi kuran ve kurtaran Cumhuriyet Halk Partimiz bugün 98 yaşında. Ne mutlu ki bize, ilk günkü gibi gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız. 9 Eylül 1923'te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren her birey, bu onuru ve gururu yaşıyor ve yaşayacaktır.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin attığı her adımda vardır, var olmaya da devam edecektir. Günümüzde tek adam rejimiyle tartışılır hale gelen demokrasi ve adalet kavramları partimizin iktidarıyla tekrar demokratik ve adalete olan güveni artıracaktır.

Dünyada ve komşularımızda devam eden savaşlar Mustafa Kemal Atatürk'ün ve partimizin ortaya koyduğu 'Yurt sulh, cihanda sulh' ilkesinin haklılığını ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin temel taşları olan cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devrimcilik ve devletçilik ilkeleriyle simgelenen altı oku gururla taşıyoruz. Cumhuriyetimizin temel ilklerine karşı çıkanlar, devletimizin ve milletimizin çıkarlarına karşı çıkanlar şunu iyi bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi olduğu müddetçe bizler cumhuriyete ve onun ilkelerine her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın ki biz kazanacağız. Cumhuriyet Halk Partimizin 98. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” 

Editör: Haber Merkezi