AK Parti’nin yarın yapılacak olan 7. Olağan Karabük İl Kongresi’ne bir gün kala Bülent Ersöz yazılı bir basın açıklaması yaparak aday olduğunu ilan etti.

AK Parti Genel Merkezi’nin uzun bir süre yaptığı çalışmalar ve istişarelerden sonra mevcut il başkanı Av. İsmail Altınöz ile tek liste olarak kongreye gitme kararı almasına rağmen, muhalif bir grubun hareketi ile on gün önce il başkanlığına aday olma çalışmaları yapan Bülent Ersöz kongreye bir gün kala aday olacağını açıkladı. 

Karabük’ün siyaset büyüğü ve Devlet adamı, Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Ali Şahin’in de “Genel Merkezimiz ile Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da ‘Mevcut il başkanımız İsmail Altınöz ile devam’ dedi. Artık bize düşen bu karar doğrultusunda hareket etmektir.” Şeklinde açıklama yapmıştı. 

Genel Merkez kararı ve Şahin’in açıklamasına rağmen Bülent Ersöz, bugün yaptığı yazılı açıklamasında “AK Parti İl Kongresi adaylığımızı ilan ve ihbar ediyoruz” diyerek, adeta AK Parti’ye meydan okudu.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM YALANI

AK Parti Karabük İl Kongre tarihinin açıklanması ile muhalif bir grubun adayı olarak çalışmalar yapan Bülent Ersöz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat kendisi ile video konferans üzerinden bir görüşme yaptığını, bu görüşmenin kendisi açısından son derece olumlu olduğunu, birçok kişiye söylediği belirtiliyor.

AK Parti’de Merkez İlçe Başkanlığına, İl Başkanlığına ve Milletvekili Adaylığına birçok kez aday adayı olan, fakat aday gösterilmeyen Bülent Ersöz’ün “Cumhurbaşkanı ile bizzat görüştüm” şeklinde söylemlerinin ne derece doğru olup olmadığı AK Parti içinde sorgulanmaya başlandı.

AK Parti kulislerinde “Ersöz, Cumhurbaşkanımız ile bir görüşme yaptıysa ve kendi açısından olumlu bir görüşme olduysa, neden saklıyor ve açıkça deklere etmiyor.” Şeklinde sorular soruluyor.

AMAÇ PROVEKE ETMEK Mİ?

2019 Ekim ayında yapılan Merkez İlçe Kongresinin ardından, AK Parti Genel Merkezinin İl Başkanlığı çalışmasını yaptığı sıralarda aday olmak istediğini belirtmeyen ve kongreye 10 gün kala il başkanı adaylığı için çıkan Bülent Ersöz’ün iyi niyetli bir adaylık çalışması olmadığı yönünde görüş beyan ediliyor.

“YEREL SEÇİMLERDE RAFET VERGİLİ İÇİN ÇALIŞTI” SUÇLAMASI

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde AK Parti adayı Burhanettin Uysal ile hiçbir çalışma sergilemediğine işaret edenler, Bülent Ersöz’ün açıktan MHP Adayı Rafet Vergili ile seçim çalışmaları yaptığını öne sürüyorlar.