2 Nisan akşam 18:00’de yapılacak olan Safranbolu Belediye Meclis Toplantısında Encümen, Meclis Başkan Vekili, Katip Üyelikleri ve Komisyon Üyeliklerinin seçimleri yapılacaktı.

CHP-İYİ Parti ve AK Parti-MHP meclis üyeleri gizli oylamada başkanın oyu ile birlikte 13’e, 13 olurken ve kuraya kalırken, açık oylama ile yapılacak olan komisyon üyeliklerinde ise başkanın oyu açık oylamada iki oy sayıldığından Milet ittifakı çoğunluk elde ediyor.

Dün akşam yapılan Belediye Meclis toplantısına MHP’li Meclis Üyesi Murat Özodabaşı’nın gece apandisit ameliyatı olduğundan, AK Partili Meclis Üyesi Adem Karataş’ın ise babasının sağlık tedavisi için Ankara’da bulunduğundan, 13 AK Parti ve MHP’li Meclis Üyesinin hiç biri toplantıya katılmamıştı.

Salt çoğunluk sağlanamadığından toplantı bir gün sonra (3 Nisan Cumartesi) saat 10:00’a ertelenmişti. Bu seferde hafta sonu sokağa çıkma yasağı engeline takılan CHP-İYİ Parti gurubunun, Safranbolu Kaymakamlığından izin alması gerektiği gündeme gelmişti.

TOPLANTIYA BU KEZDE CHP-İYİ PARTİ MECLİS ÜYELERİ GELMEDİ

Bu sabah saat 10:00’da yapılan toplantıya CHP’li 8 Meclis üyesinden 4’ü gelmezken, 4 İYİ Partili Meclis Üyesinden 2’si gelmedi. 12 CHP-İYİ Parti Meclis Üyelerinin yarısı toplantıya katılmadı.

Toplantıya CHP’li Meclis Üyeleri; Onur Varlı, Kemal Akgül, Mehmet Baki Duvan, İsmail Özgürel ile İYİ Partili; Fatih Dökmeci ve Hamdi Soykal Kaymakamlığın sokağa çıkma yasağı iznlerini onaylamadığı gerekçesi ile katılmadı.

6 Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Elif Köse’nin geldiği toplantıda salt çoğunluk aranma şartı olmadığı halde, kendi gruplarının yarısının katılmadığı gerekçesi ile Başkan Yardımcısı Halil Bakkal’ın baskısı ile iptal edildi.

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA KALDI

Encümen ve Komisyon Seçimlerinin yapılacağı Belediye Meclis toplantısı iki kere üst üste iptal edildiğinden, artık olağan üstü toplantı yapılacak.

Olağanüstü meclis toplantısı içinde Belediye Başkanın toplantı tarihinden üç gün önce meclis üyelerine duyuru yapması gerekiyor. Dolayısıyla Belediye Meclis Toplantısı en erken önümüzdeki hafta Perşembe veya Cuma günü yapılabilecek.

İSTENİLSE TOPLANTI OLABİLİR, SEÇİM YAPILABİLİRDİ.

Bu sabah yapılan toplantıda çoğunluk aranma şartı olmadığı ve 6 meclis üyesi ile Belediye Başkanı katıldığı halde, neden iptal edildi?

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal neden toplantının iptal edilmesini ve seçimlerin yapılmaması için baskı yaptı? Bu soruların cevabı kulislerde konuşuluyor.

Meclis üyeleri arasındaki konuşmalara göre Halil Bakkal’ın, Encümen üyeliği için belirlenen CHP’li bir meclis üyesini istemediği ve Encümen üyelerinin kura ile belirlenmesi için bu günkü toplantıyı iptal ettirdiği iddia ediliyor.

GECEDEN AK PARTİLİ VE MHP’Lİ ÜYELER SÖYLEMİŞTİ

Bu sabah yapılan toplantıya Halil Bakkal’a yakın bazı Meclis Üyelerinin katılmayacağı ve Bakkal’ın bu toplantıyı iptal ettireceği iddiaları dün gece bazı AK Partili ve MHP’li Meclis Üyeleri tarafından dile getirilmişti.

Buna göre Başkan Yardımcısı Bakkal’ın kendi partisinden encümen üyesi adayı olan bir ismi istemediğinden bu sabahki toplantıyı provoke ettiği konuşuluyor.  

Editör: Haber Merkezi