Bu akşam saatlerinde Şirinevler Mahallesindeki KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi yanında bulunan Karabük Spor İdman Sahası olarak kullanılan alanda yapılan konser mahalle sakinlerini ve hastaları çileden çıkardı. 

Konser verilen alanın hemen dibinde bulunan hastanede yatan hastalar ve Şirinevler mahallesi sakinleri son derece yüksek sesin oluştuğu konserden büyük rahatsızlık duydular.

"Karabük Gençlik Festivali" adı altında bazı şahısların düzenlediği Pera, Mavi Gri ve Milat gibi grupların çıktığı konserde hastanede yatanlar ve mahalle sakinleri şikayetçi olunca konser planlanandan daha erken bir saatte sonlandırıldı.

Karabük Valiliği tarafından konsere izin verildiği belirtilirken, hastaneye 100 metre bir alanda ve mahalle arasında böyle bir iznin verilmesini vatandaşlar rezalet olarak nitelendirdi.

Şikayetler ile konserin erken sonlandırılacağı bir şarkıcı tarafından gençlere "bir yanımızda huzur evi, bir yanımızda hastane varmış ve rahatsızlıklarından dolayı konseri erken bitireceğiz bu ülkede gençlere eğlenmek anlaşılan yasak" diye anons yaparak, konser alanında bulunan yaklaşık 1000 kişi galyana getirilmeye çalışıldı. Aynı anonsu yapan kişi gençlere "daha fazla bağırınki, daha fazla rahatsız olsunlar" şeklindeki ifadeleri de mahalle halkı tarafından tepki ile karşılandı.

Konsere izin verdiği belirtilen Valiliğin hem hastane, hem huzur evine yakın ve ayrıca tam Şirinevler mahallesinin ortasındaki bir yerde böyle bir konsere nasıl izin verildiği de ayrı bir rezalet.

Galyana gelen gençler arasında konser alanında kavgalar çıkmaya başlayınca Emniyet güçleri kalabalığı dağıtma girişiminde bulundu ve İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ'da konser alanına gelerek olaya müdahale etti.

Editör: Haber Merkezi