Yenice’de yaşayan Ali Karademir, vefat eden annesini defin etmek için cenaze aracı istediği Yenice Belediyesinden cenaze aracı verilmediğini, annesini bir gün sonra defin edebildiğini iddia etti.

Doğma, büyüme Yenice’de yaşayan Ali Karademir (51) geçen hafta sonu vefat eden annesi Şerife Karademir’i (84), babasının mezarının yanına defin etmek istediğini ve Yenice Belediyesinden bir cenaze aracı istediğini ama kendisine "cenaze aracımız arızalı" cevabı verildiğini söyledi.

Acılı vatandaş Karademir “Annemi defin etmek için Yenice Belediyesi bana cenaze aracı vermedi. İki tane cenaze aracı var ama bana arızalı dediler. Ben de Yortan Belediyesini aradım. Yortan Belediyesini de duyduğuma göre Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı aramış ve oradan da bana olumsuz cevap geldi. Eşim, dostum devreye girdi ve bir gün sonra rica minnet Yortan Belediyesinden cenaze aracı alabildik ve annemi toprağa verdik.” Diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan Ali Karademir “Ben AK Partili, CHP’li veya MHP’li olabilirim. Hadi bize siyaset yapılıyor da insanın ölüsüne de mi siyaset yapılıyor? İnsanın kendisine olmasa da cenazesine saygı duyulmalı, bu nasıl insanlık?” ifadelerini kullandı.