Safranbolu’nun Kıranköy çarşı merkezinde dün yaşanan bir olay toplum vicdanlarını adeta kanattı.

11 Yaşındaki M.A. bisikleti ile giderken, yol ortasında sivil polislerin aniden araçtan inip, olmayacak bir şekilde müdahale ederek, yerlerde sürükleyip zorla araca bindirmeye çalıştılar.

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti;

Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğüne sarı renkte bir bisikletin çalındığı ihbarı geliyor. Sivil bir polis ekibi de Kıranköy merkezde bir erkek çocuğunu bisikletle giderken görüyor ve aniden 11 yaşındaki çocuğu kolundan tutarak araca bindirmeye çalışıyorlar.

11 Yaşındaki M.A. ise kendisini kaçırmaya çalıştıklarını sanıyor ve imdat çığlıkları arasında kendisini yerlere atıyor. Sivil iki polis memuru ise küçük çocuğu sürükleyerek araca bindirmeye çalışıyor. Olayı gören etraftaki vatandaşlar ise müdahale ediyorlar ve küçük çocuğa sahip çıkmaya çalışıyorlar. Sivil ekip ise vatandaşlara kendilerinin polis olduğunu, çalıntı bir bisiklet ihbarı üzerine bu küçük çocuktan şüphelendiklerini belirtiyorlar. Vatandaşlar ise böyle bir müdahalenin son derece yanlış olduğunu, sonuçta müdahale edilen çocuğun yaşının çok küçük olduğunu ve son derece korkuya kapıldığını belirtiyorlar. Buna rağmen sivil polisler küçük çocuğu karga tulumba polis karakoluna getiriyorlar.

Karakolda 11 yaşındaki M.A.’nın bisikleti çalmadığı ve bisikletini geçen yaz babasının aldığı ortaya çıkıyor.

Polisler tarafından darp ve tacize uğradığını iddia eden 11 yaşındaki M.A.’nın babası Ferhat Akgün ile anne Zeynep Akgün, çocuklarının büyük bir psikolojik travma yaşadığını söyleyerek, sorumlu polislerden şikayetçi olacaklarını belirttiler.   

ANNE BABANIN İSYANI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Psikolojik travmaya giren ve darp edildiğini iddia eden küçük çocuğun Safranbolu Belediyesinde itfaiye eri olarak çalışan babası Ferhat Akgün, 11 yaşındaki çocuğunun adeta terörist muamelesi gördüğünü, görevli sivil polisler tarafından darp edildiğini ve hatta tacize dahi uğradığını öne sürdü.

“Canımızı, malımızı emanet ettiğimiz devletimize, devletin polisine güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz” diyen Anne Zeynep Akgün ise çocuğunun gece sabaha kadar uykusunda sıçradığını, ‘ben çalmadım, beni bırakın’ diye sürekli sayıkladığını ifade ederek, çocuğunun psikolojik travma yaşadığını söyledi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNÜN BEYANI İSE DAHA KÖTÜ

Yaşanılan olay ile ilgili telefonla bilgisine başvurulan Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt ise polis memurların müdahalesinin gayet normal olduğunu, görevlerini yaptıklarını, bunda büyütülecek bir şey olmadığını öne sürdü. İlçe Emniyet Müdürü Yeşilyurt ayrıca olayı araştıran gazetecilere “Neyin peşindesiniz? Ben bu müdahalede anormal hiçbir şey görmüyorum, hepiniz art niyetlisiniz.” Şeklinde suçlamalarda bulundu.

11 Yaşındaki küçük bir çocuğun aniden hırsız muamelesi görmesi, yerlerde sürüklenmesi, darp edilmesini ve karga tulumba sivil araca bindirilmesini gayet normal olduğunu ifade eden Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt’un açıklamaları ise kamu vicdanını daha da yaralayacak bir şekilde olarak nitelendirildi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

 Karabük Valisi Fuat Gürel’in ise olayın kendisine intikal ettiği ve konuyla ilgili inceleme başlattığı, ardından da soruşturmanın açılması talimat verdiği belirtildi.

Öte yandan konunun Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'a da iletildiği ve konuyla ilgilnediği öğrenildi. Bilndiği üzere Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, daha önceki yıllarda Karabük Valiliği görevinde de bulunmuştu.