Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, iki gün sonra başlayacak olan ve 17 gün sürecek tam kapanma ile ilgili esnafların beklentisini içeren bir açıklama yaptı.

Birlik Başkanı Tümen, esnafın 17 gün boyunca işyerini kapatacağını ama kira, vergi ve faturalar gibi ödemelerin yapılacağını belirterek destek planı içeren bir uygulamanın yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Nurettin Tümen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve akabinde İçişleri Bakanlığı’mızın yayımladığı genelge doğrultusunda, tekrardan tam bir kapanma sürecine girilmektedir.

Evet bu kapanma süreci halk sağlığı için önemli, korona virüsten korunmak için önemli, fakat  bu süreci iliklerine kadar hissedecek ve iyice çıkmaza girecek olan kesim yine esnaf ve sanatkarlarımız olacaktır.

Dükkanlar kapalı olacak fakat kiralar yine ödenecek, faturalar yine ödenecek, vergiler vs.’ler yine ödenecek. Bu yüzden esnaf ve sanatkarımız için acil bir destek planı gerektiğiyle alakalı görüşlerimizi konfederasyonumuza iletmiş bulunmaktayız. Gerek gelir kaybı, hibe desteği, gerekse kira, vergi, fatura ödemelerinin silinmesi veya ertelenmesi gibi esnafımızın biraz olsun yarasına merhem olacak bu uygulamaların devreye girmesi için gerekli adımların acilen atılması gerekmektedir.

Bu zorlu süreçte devletimizin verdiği her karara harfiyen uyan; ‘Dükkanını kapat’ dendiğinde kapatan, ‘yarı kapasiteyle aç’ dendiğinde, yarı kapasiteyle açan, ‘belirli saatlerde aç, belirli saatlerde kapat’ dendiğinde, o şekilde davranan esnafımıza biraz olsun nefes aldıracak bu uygulamalar çok görülmemelidir. Başvurusunda bulunduğumuz bu destek planlarının devreye girmesi için bu sürecin takipçisi olacağımızı da ayrıca belirtmek istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi